Sport 2024. július 18. 15:00

Elhalasztják a Balaton-átúszást

Elhalasztják a Balaton-átúszást
Az időjárás-előrejelezés alapján a szervezők úgy döntöttek, hogy egy nappal később, július 21-én tartják meg a 2024-es Balaton-átúszást.

Borítókép: MTI – Varga György

„A HungaroMet siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – úgy döntöttünk, hogy a 42. Lidl Balaton-átúszást 2024. július 20-án nem tartjuk meg” – osztották meg a hírt a Balaton-átúszás hivatalos Facebook-oldalán.

A szombatra várható bizonytalan időjárás miatt az átúszás július 21-ére, vasárnapra halasztották – de a végleges döntést péntek délben hozzák meg. Azok, akik nem tudnak elmenni az új dátumon meghirdetett eseményre, visszaléphetnek és nevezési díjukat is visszakapják. Ennek pontosan leírt lépéseiről itt lehet  olvasni.

„Az online nevezést a pénteki pozitív döntés után, 14 órakor újranyitjuk a két úszó versenyszámra. A visszalépő résztvevők helyére korlátozott számban tudunk új nevezéseket fogadni, a nevezést a létszámlimit elérésekor, de legkésőbb szombat 12 órakor lezárjuk” – tették hozzá. A 2024-es Balaton-átúszásra több mint 12 ezren neveztek, ezzel elérve a létszámlimitet.

A időjárás mérlegelésénél fontos szempont az erős szél és hullámzás is, ami kizáró ok lehet – számolt be a We Love Balaton.        
                 

Kövessen minket a Facebookon is!