• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról
Sport 2024. július 29. 05:30

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról
Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.

CSELGÁNCS: Pupp Réka – hasonlóan a tokiói olimpiához – ötödik lett. A bronzmérkőzésen egyik mumusával találkozott, a francia Amandine Buchard-ral akitől korábban mindig kikapott. Óriási csatát vívtak, mintegy hét percen keresztül cselgáncsoztak. Buchard hajszálnyival talán jobb volt, mégis, az utolsó pillanatig remény volt a harmadik helyre. Végül, egyetlen jól siekrült mozdulattal nyert a francia, Pupp Réka 2021 után 2024-ben is ötödik lett. Pongrácz Bence az első mérkőzését megnyerte a nigeri Ismael Alhassane ellen, majd kikapott a súlycsoport legnagyobb alakjától, a győztes japán Abe Hifumitól.

HEGYIKERÉKPÁR: Vas Kata Blanka, aki nem erre a számra készült elsősorban, a tizedik helyen végzett. A mezőny utolsó részéből küzdötte előre magát, s ért el értékes helyezést.

KÉZILABDA: A magyar női válogatott Simon Petrának az utolsó pillanatokban szerzett góljával 25-24-re nyert a brazilok ellen. Golovin Vlagyimir játékosai jól kezdtek, de 6-4-es vezetésük után 13 perccel már 12-8-as hátrányban voltak. A 39. percben 18-13-as előnyben volt Brazília, ám a magyar egyenlítést követően Böde-Bíró Blanka 11. védésének és Simon Petra ötödik góljának köszönhetően megszerezte a győzelmet.

LOVASSPORT: A lovastusázó Kaizinger Balázs 17 helyet javított tereplovaglásban szombati helyezéséhez képest. A 45 esztendős, zalaegerszegi születésű lovas 11:38:00 perc alatt teljesítette a pályát, amelyre 16 hibapontot kapott, így a díj- és a tereplovaglás után 61,80 hibaponttal a 45. pozícióból várja a hétfői díjugratást.

ÖKÖLVÍVÁS: A női 66 kg-os súlycsoportban Hámori Luca 4-1-es pontozással legyőzte az ír Grainne Walsh-t, s ezzel bejutott a legjobb 16 közé. Következő ellenfele az ausztrál Marissa Williamson lesz.

SPORTLÖVÉSZET: Nem sikerült a nap a magyaroknak. Az alapversenyt megnyerő Major Veronika nyolcadik lett légpisztolyban. A légpuskások alapversenyében Mészáros Eszter 15. lett a nőknél, Pekler Zalán a 17., Péni István pedig a 18. a férfiaknál.

TENISZ: Fucsovics Márton és Marozsán Fábián is búcsúzott egyesben. Utóbbi viszonylag simán, 6:3, 6:2-re kapott ki a francia Ugo Humbert-től. Fucsovics óriási csatára kényszerítette Rafael Nadalt, a 6-1-re elveszített első játszma után 6-4-re nyerte a másodikat. A döntő szettben is szoros csatát vívtak, a spanyol legenda végül 6:4-re nyert. A két magyar este párosban is játszott, ott 6:1, 6:3-ra kikaptak a holland Tallon Griekspoor, Wesley Koolhof duótól.

TORNA: Czifra Bettina Lili a 22. helyen bekerült az egyéni összetett döntőjébe. A szerenként döntőkbe nem jutottak be a magyar indulók (Czifra Bettina Lilin kívül Bácskay Csenge és Székely Zója), ehhez Bácskay Csenge járt a legközelebb, ugrásban 12. lett.

ÚSZÁS: Zombori Gábor és Holló Balázs nem jutott tovább a délelőtti előfutamból az esti döntőbe 400 m vegyesen. Női 200 gyorson időeredménye alapján Pádár Nikolett és Ábrahám Minna is bejutott volna a középdöntőbe, de előbbit szabálytalan rajt miatt kizárták. Ábrahám úszott az esti középdöntőben, összesítésben 14. lett, nem jutott a hétfői fináléba. A férfi 100 háton Jászó Ádám a 19. időt úszta, nem jutott a középdöntőbe. Kós Hubert délelőtt a legjobb idővel ment tovább, este ellenben csak a tizedik időt érte el, elmaradt délelőtti eredményétől. – Előre nem lehetett sajnos tudni, hogy délelőtt mennyivel ússzak lassabban ahhoz, hogy maradjon még bennem. Nem bánom annyira. Mindennek van oka és nem is ez a fő számom. Örülök, hogy kétszer is 53 másodperc alá be tudtam menni. Megnézzük majd a kétszáz hátat! – értékelte a történteket.

VÍVÁS: Andrásfi Tibor az elődöntőbe jutott férfi párbajtőr egyéniben, sőt nagyon közel járt a fináléhoz is, csak az egyperces hosszabbításban szenvedett egytusos vereséget a japán Kano Kokitól. A bronzmérkőzésen, ha lehet, még drámaibb körülmények között szenvedett vereséget az egyiptomi Mohamed El-Szajedtől. A másik két magyarból Koch Máté meglepetésre az első mérkőzésén kikapott a venezuelai Lugótól (akit Andrásfi később legyőzött). Siklósi Gergely az első összecsapásán leiskolázta a cseh Jakub Jurkát, de a következő asszóban, váratlanul vereséget szenvedett a belga Neisser Loyolától. Az egyetlen magyar női tőröző, Pásztor Flóra bravúros vívással a negyeddöntőbe jutott, de ott sima vereséget szenvedett az amerikai Lee Kiefertől.

VÍZILABDA: A férfi válogatott az első negyed után 5-1-re, félidőben 9-5-re, a harmadik nyolc perc után 10-7-re vezetett. A végén Vogel Soma bravúrjai is kellettek, hogy maradjon az előnyből, 13-12-re nyert végül a magyar csapat, amely 2004 óta először kezdte győzelemmel a tornát – számolt be a részletekről az Infostart
                   

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Olimpia 2024 – Párizs