• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • A negyeddöntőig jutott Márton Anna és Szűcs Luca, éremesélyes Kovács Richárd – összefoglaló a magyarok hétfőjéről
Sport 2024. július 30. 05:30

A negyeddöntőig jutott Márton Anna és Szűcs Luca, éremesélyes Kovács Richárd – összefoglaló a magyarok hétfőjéről

A negyeddöntőig jutott Márton Anna és Szűcs Luca, éremesélyes Kovács Richárd – összefoglaló a magyarok hétfőjéről
Csendesebb napja volt a hétfői a magyar sportolóknak Párizsban. A férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is megszerezte első győzelmét. A negyeddöntőig jutott Márton Anna és Szűcs Luca, egy lépésre jár az éremtől az ökölvívó Kovács Richárd.

Borítókép: Márton Anna és Pusztai Liza 
MTI – Illyés Tibor


KÉZILABDA
: A férfi válogatott megszerezte az első győzelmét. Az első húsz percben még szoros volt a mérkőzés, de végül a magyar csapat 35-25-re nyert.

LOVASTUSA: A háromnapos viadalt követően Kaizinger Balázs a 41. helyen végzett.

ÖKÖLVÍVÁS: Az ökölvívók 63,5 kilogrammos súlycsoportjában Kovács Richárd remek teljesítménnyel, 5-0-s pontozással lépett túl az ausztrál Harry Garside-on, negyeddöntőbe került, és egyetlen siker választja el az éremtől.

ÚSZÁS: Két magyar indult a délelőtti előfutamokban, sem a legjobb idejétől messze elmaradó Jackl Vivien 400 vegyesen, sem az egyéni csúcsot úszó Sárkány Zalán 800 gyorson nem jutott döntőbe. Mindketten 14. helyezettek lettek.


Szűcs Luca
Fotó: MTI –
Illyés Tibor

VÍVÁS: Női kardvívásban három magyar vívó is érdekelt volt. Márton Anna már a 32-be jutásért is vívott, egy venezuelai és egy esélyesebbnek vélt spanyol legyőzése után Pusztai Lizával vívott a nyolc közé jutásért. Azt az asszót még megnyerte, ám utána simán kikapott a későbbi bronzérmes Olha Harlantól, s nyolcadik lett. Szűcs Luca két győzelem után a negyeddöntőben nyerhetőnek tűnő mérkőzésen kapott ki a francia, később ezüstérmes Sara Balzertől. Hetedikként zárt. Pusztai Liza az olasz Michela Battiston elleni, nagyon könnyed és látványos győzelem után kikapott Márton Annától. Balszerencséje volt a sorsolással.

VÍZILABDA: A magyar női válogatott, elsősorban az első és az utolsó negyedben mutatott jó játékának köszönhetően, 12-7-re legyőzte a kanadai válogatottat. Egy vereséggel és egy győzelemmel áll – foglalta össze a nap eseményeit az Infostart.
             

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Olimpia 2024 – Párizs