Sport 2024. július 31. 06:00

Serdülő Európa-bajnokságra utazik Mészáros Dominika Rita

Serdülő Európa-bajnokságra utazik Mészáros Dominika Rita
A bosznia-hercegovinai Banja Luka-ban méretteti meg magát a serdülő ökölvívó Európa-bajnokságon a Kiskunfélegyházi Papp László Ökölvívó Akadémia sportolója, Mészáros Dominika Rita augusztus 1. és 11. között – tudtuk meg Ramocsa Sándor vezetőedzőtől.

Hozzátette: az akadémia fő célja a nemzetközi szereplés, ami nem kis munka árán most megadatik Dominikának. Büszke rá, hogy az ökölvívó hölgy képviselheti hazánkat, városunkat és az egyesületük színeit. Mészáros Dominika Rita nyara sok edzőtáborozással és felkészüléssel telt, jelen volt Egerben, a romániai Vaskapunál, valamint Tatán, ahonnan augusztus elsején utazik az EB helyszínére.

A vezetőedző elmondta, hogy az elmúlt hétvégén Szegeden versenyeztek, ahol a nagy hagyománnyal rendelkező Fesztivál Kupa Nemzetközi Ökölvívó Torna vendége volt a Papp László Ökölvívó Akadémia, ahol mieink 7 versenyzővel képviselték Kiskunfélegyházát.



Az eredmények a következőképpen alakultak:

1. Tajti Fanni (serdülő leány, 51 kg): edzőmérkőzést játszott, döntetlen eredménnyel.

2. Nemcsok Levente (serdülő fiú, 37 kg): szombaton és vasárnap is ringbe lépett, ragyogó ökölvívást prezentálva diadalmaskodott.

3. Kozák Nikolasz (serdülő fiú, 44 kg): a szombati napon edzőmérkőzést játszott, döntetlen eredménnyel.

4. Kozák Norbert (serdülő fiú, 48 kg): szombati mérkőzésén komlói ellenféllel szemben diadalmaskodott, vasárnap a szegedi ökölvívóval szemben alulmaradt, összesítésben az előkelő második helyen végzett.

5. Rónai Márton (junior férfi, 66 kg): hódmezővásárhelyi ellenfelével edzőmérkőzést mutattak be, döntetlen eredménnyel.  

6. Tajti Márkó (junior férfi, 57 kg): súlycsoportjában nem érkezett ökölvívó ellenfele, így egy súlycsoporttal fentebb, 60 kilogrammos versenyzővel meccselt. Szombaton döntő fölénnyel nyerte a mérkőzést a második menetben, vasárnap pedig igazi gálameccset láthattak általa az Európa-bajnoki ötödik helyezett, Kecskemét kiválósága, Cziffra István ellen. Márkó nagyon szoros mérkőzésen pontozásos vereséggel maradt alul, így az előkelő második helyen végzett.

 7. Rálik László (serdülő fiú, +91 kg): sajnos nem volt lehetősége megmutatni tudását, hiszen ellenfelei nem érkeztek meg a versenyre.

Z. A.
              

Kövessen minket a Facebookon is!