• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Kós Hubert olimpiai bajnok, hatodik a 4x200-as női gyorsváltó – a magyarok csütörtöki napja az olimpián
Sport 2024. augusztus 2. 05:30

Kós Hubert olimpiai bajnok, hatodik a 4x200-as női gyorsváltó – a magyarok csütörtöki napja az olimpián

Kós Hubert olimpiai bajnok, hatodik a 4x200-as női gyorsváltó – a magyarok csütörtöki napja az olimpián
Kós Hubert megszerzete a magyar küldöttség első aranyérmét a 2024-es olimpiai játékokon. Hatodik helyezett lett a Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna, Ugrai Panna összeállítású 4x200-as női gyorsváltó. Egy mérkőzésnyire jutott az éremszerzéstől Hámori Luca. Kiharcolta a negyeddöntőbe jutást a női kézilabda-válogatott és a férfi vízilabda-válogatott is.

Borítókép: MTI – Kovács Tamás

ATLÉTIKA: 
Nem sikerült a magyar gyaloglók bemutatkozása. A 20 km-es távon a férfiaknál Helebrandt Máté 44., Venyercsán Bence 46. lett. Utóbbi a célba érkezettek között utolsó lett. A nőknél Récsei Rita a 33., míg Madarász Viktória a 42. helyen végzett.

CSELGÁNCS: Az utolsó magyar egyéni induló, Vég Zsombor győzelemmel kezdett a szerb Alekszandar Kukolj, majd nagyon jól dzsúdózott a spanyol színekben induló Nikoloz Sherazadishvili ellen is, de végül kikapott és helyezetlenül zárt.

KÉZILABDA: A magyar női válogatott küzdelmes, nehéz mérkőzésen 27-24-re legyőzte a spanyol csapatot, s ezzel biztossá tette a továbbjutását, ott lesz a negyeddöntőben.

ÖKÖLVÍVÁS: Hámori Luca a negyeddöntőben egyhangú pontoizással legyőzte az ausztrál Marissa Williamsont, s a következő mérkőzésén éremért bokszol. Kovács Richárd a negyeddöntőben egyhangú pontozással kikapott a franciák favoritjától, Sofiane Oumihától. Ötödik lett.

SPORTLÖVÉSZET: Nem jutott döntőbe a női puska összetett alapversenyében Mészáros Eszter, a 29. helyen zárt.

TORNA: A női egyéni összetett döntőjében Czifra Bettina Lili kicsit megilletődötten versenyzett, 21. lett. Nagy teljesítmény, hogy bejutott az egyéni összetett fináléjába.

VITORLÁZÁS: Marseille-ben Érdi Mária az ILCA 6-os kategória első futamában 20. lett, a második futamot elhalasztották. Vadnai Jonatán az ILCA 7-es hajóosztályban az első futamban 16., a másodikban 12. lett, a 13. helyen várja a pénteket.

ÚSZÁS: Tegnap délelőtt Szabó Szebasztián nem jutott tovább 50 m férfi gyorson, Zombori Gábor betegsége miatt nem indult 200 vegyesen. Molnár Dóra a 16., Szabó-Feltóthy Eszter a 9. idővel lett középdöntős a 200 m női háton. A 4x200-as váltó remek úszással, a 2. legjobb idővel, több mint magabiztosan jutott be az esti döntőbe. Kós Hubert este 20.45-kor megszerezte élete első olimpiai bajnoki aranyát, életében másodszor úszott 1:55-ön belül nagy versenyen. Az első világbajnoki aranyat, a másik olimpiai győzelmet ért. A 200 női hát középdöntőjében Molnár Dóra a 12., Szabó-Feltóthy Eszter a 10. lett, nem jutottak a pénteki döntőbe. Az este záróakkordjaként a Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna, Ugrai Panna összeállítású 4x200-as női gyorsváltó hatodik lett.

VÍZILABDA: A magyar férfi válogatott 17-10-re legyőzte Japánt, három forduló után két győzelemmel és egy vereséggel áll – írta napi összefoglalójában az Infostart
        
A magyarok pénteki programja itt olvasható
              

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Olimpia 2024 – Párizs