Sport 2024. augusztus 8. 16:00

Egy bálna az olimpia szörfversenyein

Egy bálna az olimpia szörfversenyein
A párizsi olimpia szörfversenyeit a Franciaország tengerentúli területének számító Francia Polinézia legnagyobb szigete, Tahiti térségében rendezik. Itt hétfő délután a brazil Tatiana Weston-Webb és a Costa Rica-i Brisa Hennessy elődöntője alatt helyi „meglepetésvendég”, egy bálna tűnt fel.

Borítókép: X/FRANCE 24 English

Az olimpiák története során a fő helyszíntől még soha nem rendeztek olyan messze versenyeket, mint most a párizsi játékokon: a szörfösök versenyeinek otthont adó Tahiti, egészen pontosan a délkeleti partján fekvő Tehupo’o 15 715 kilométerre található Franciaország fővárosától.


Tatiana Weston-Webb, Brisa Hennessy, a háttérben pedig a bálna csobban a vízben
Fotó: MTI
– AP – Gregory Bull

A környezet álomszép, de a szörfösöknek nagyon óvatosaknak kell lenniük a víz alatti, éles korallok miatt. Hétfőn az egyik női elődöntőben a brazil Tatiana Weston-Webb és a Costa Rica-i Brisa Hennessy meccsét egy különleges vendég tekintette meg. A két versenyzőtől biztonságos távolságra, de mégiscsak a közelükben egy hatalmas bálna tűnt fel, és így lélegzetelállító felvételek készültek. Tatiana Weston-Webb végül ezüstérmes lett, Brisa Hennessy a negyedik helyen végzett – számolt be a Magyar Nemzet
               

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Olimpia 2024 – Párizs