Helyi hírek 2024. augusztus 10. 08:00

Tárogató ünnep volt a Béke-téren

Képgaléria
Tárogató ünnep volt a Béke-téren
A tavalyi szép hagyományt folytatva dr. Tóth Ákos és barátai tárogató játékának örvendhettek a városiak augusztus 9-én, pénteken este.

A Kis-Fekete Vilmos által megálmodott Béke-Tér-Zene programsorozatból növekedett ki a találkozó, ami ismét nagyon jó hangulatban telt. A korábban meghirdetett programban sajnos némi változással kellett számolni, hiszen Molnár László népzenész, aki Jászjákóhalmáról érkezett volna Kiskunfélegyházára,  hirtelen jött kórházi kezelése miatt kényszerült távol maradni az eseménytől. A házigazda, dr. Tóth Ákos köszöntő beszédében megnyugtatott mindenkit, hogy Molnár László jól van és reményeik szerint mihamarabb teljes felépülésnek örvendhet.

Az esten fellépett Makó Péter Budapesteről, Kossuth-díjas művész, aki a Csík zenekar oszlopos tagja, Nagy István, Kisújszállásról, hivatásos katona, a Légierő Zenekar Szolnok szólamvezető klarinétosa, szaxofonos, tárogatós művésze, Szunyi Sándor Jászszentlászlóról, kiskunfélegyházi születésű tárogatós és tárogató-fúvóka készítő mester, a házigazda, dr. Tóth Ákos és hogy a létszám teljes legyen Makó Péterrel tartott fia is, András, aki szintén tárogatójátékával szórakoztatta a közönséget.

A programot dr. Tóth Ákos kezdte, aki a Félegyházi fanfárral indította repertoárját és megjegyezte, hogy igyekezett a 250 éves várossal kapcsolatos darabokat válogatni. A meghívott művészek ezután következtek, akik tájegységük jellegzetes dalait, valamint kedvenc dalokat is hoztak a közönségnek. Ezek között dinamikusabb magyar nóták is helyet kaptak, amit a megjelentek örömmel és tapssal, valamint énekkel is kísértek.

Z. A. 
                  

Kövessen minket a Facebookon is!