Sport 2024. augusztus 16. 08:00

Serdülő Európa-bajnokságon szerepelt Mészáros Dominika Rita

Serdülő Európa-bajnokságon szerepelt Mészáros Dominika Rita
Befejeződött a bosznia-hercegovinai Banja Lukában rendezett serdülő Európa-bajnokság, ahol a Kiskunfélegyházi Papp László Ökölvívó Akadémiát Mészáros Dominika Rita képviselte 57 kilogrammban. A harminc nemzet válogatottjai között zajló megmérettetés során Dominika ellenfele a versenyprogram második napján az olasz Mira Amadori volt.

Az ökölvívó akadémia vezetőedzőjének, Ramocsa Sándornak értékelése szerint Dominika súlycsoportjában 12 versenyző indult és már a sorsolás során nem nekik kedveztek a körülmények. Mira Amadori nemzetközi szinten is nagyon tapasztalt sportolónak számított, Dominika ennek értelmében a mérkőzés első menetében mindent egy lapra feltéve, nagy hajrát diktálva kezdett. Ramocsa Sándor szerint sok találatot ért el a kiskunfélegyházi versenyző, szinte irányította a mérkőzést. A bíró viszont nem így látta, sajnos Dominikát leléptette az első menetnél. A számukra érthetetlen döntést sajnos el kellett fogadni és tapasztalásnak elkönyvelni az esetet.



Ott tartózkodásuk alatt igyekeztek minden adódó lehetőséget kihasználni, így az edzőtáborozást is. Mészáros Dominika Rita és Tajti Márkó minden nap a nemzetközi mezőnyből érkező angol, ír, moldáv, bosnyák vagy izraeli versenyzőkkel színvonalas edzőmérkőzéseket vívhatott, ami szintén a  rutinjukat erősítette.

Ramocsa Sándor hozzátette: a megszerzett tapasztalatokkal és a megnyílt nemzetközi porond adta lehetőségekkel felvértezve készülnek az idei korosztályos Magyar Bajnokságra. Hálásan köszönik támogatóiknak, a MI-GI Kacsa Kft. tulajdonosának, Manga Istvánnak, valamint a Dzsen-Mil Kft.
vezetőjének, a Family Étterem tulajdonosának, Mogyoró Dezsőnek, hogy segítségükkel részt vehettek a nemzetközi versenyen.

Z. A. 
          

Kövessen minket a Facebookon is!