Sport 2024. augusztus 19. 12:00

Jobb eredményt szeretnének elérni az új bajnokságban

Jobb eredményt szeretnének elérni az új bajnokságban
Mindössze néhány nap van hátra a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság megkezdéséig. A csapatok javában készülnek, többek között a Kiskunfélegyháza is, akik az előző bajnokságnál jobban szeretnének szerepelni.

A korábbi évektől eltérően, nem lehet büszke Kiskunfélegyháza vármegyei első osztályú labdarúgó-csapata az elmúlt évi szereplésére. Akkor ugyanis negyvenegy pontot gyűjtve a nyolcadik helyen fejezték be a bajnokságot. Ennél azonban jobb eredményt szeretnének elérni a 2024/2025-ös bajnokságban.

– Elég későn kezdtük a felkészülést az új idényre, mert hosszú pihenőnk volt. A csapat életében voltak változások, akadtak távozók és jöttek új játékosok, így viszonylag későn tudtuk kialakítani a felkészülési programunkat – nyilatkozta Némedi Norbert. – Most már túl vagyunk a harmadik héten és kezd összeállni a kép. Az utánpótlásból elég sok játékos feljött a felnőtt keretbe, akik tehetségesek és akiket próbálunk beépíteni a csapatba, ebben a félévben. Solymosi Áron, Kanyó Máté, Terjék Zoltán, Tóth Benedek, Túri Gergő, ők kivétel nélkül sajátnevelésű játékosok, rájuk hosszabb távon szeretnénk alapozni. Kétéves ciklusban gondolkodunk, meglátjuk, hogy mi fog belőle kikerekedni. Úgy gondolom, hogy tudunk mire építkezni, és ennek szellemében zajlik most a felkészülésünk. Három előkészületi mérkőzést játszottunk eddig, de egy még lesz a bajnoki rajt előtt. Mivel később kezdtünk, így eggyel kevesebb mecset tudtunk beépíteni a programba. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ebbe az öthetes felkészülési ciklusba ez elég lesz – tette hozzá a vezetőedző.

Némedi Norbert elmondta még, hogy mindenképpen jobban szeretnének szerepelni, mint az előző évben, ahol a nyolcadik helyen zárták a bajnokságot. Véleménye szerint ennél több volt a játékosokban, de az nem jött ezúttal ki. Alapvető célkitűzésük az, hogy ne olyan eredményt érjenek el, mint az előző évben, de ha lebontanák mérkőzésekre, akkor az, hogy mindegyiket megnyerjék. Az ugyan nem lehetetlen, de nagyon nehéz lenne, ismerve a vármegyei első osztály színvonalát. Abban azonban biztos lehet mindenki, hogy mindent meg fognak tenni a győzelmekért, hangsúlyozta a játékos-edző.
                           

Kövessen minket a Facebookon is!