Kitekintő 2014. december 29. 17:00

Diakónusszentelés Kecskeméten

Képgaléria
Diakónusszentelés Kecskeméten
Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek december 26-án, a kecskeméti Urunk Mennybemenetele-társszékesegyházban Ivanics Zoltán, Zirig Kristóf és Tóth Tibor akolitust diakónussá szentelte; Tápai Pétert lektorrá, Marton Gábort pedig akolitussá avatta.

Karácsony másnapján, a kecskeméti Urunk Mennybemenetele-társszékesegyházban ünnepelni gyűlt össze az egyházmegye papsága és a hívő közösség. Öt fiatal papnövendék ugyanis egy újabb lépést tett hivatása beteljesítése, a pappá szentelés felé. A budapesti Központi Szemináriumban tanuló Ivanics Zoltán – aki egyébként a szentelésnek helyet adó templomban kezdett ifi hittanra járni – és Zirig Kristóf, illetve a Szegeden készülő Tóth Tibor a papság felé vezető utolsó előtti lépcsőfokot érte el, míg Tápai Péter és Marton Gábor is közelebb került ezen céljukhoz.

Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke szentbeszédében a szociális munkások feladataira is kitért, majd kifejtette, miben tér el ettől a papok küldetése. Megosztott egy történetet a hallgatósággal, mely szerint a kecskeméti kórház igazgatója korábban rámutatott: át kellene vennie az egyháznak a betegellátást, ezt azonban pénz- és emberhiány miatt lehetetlennek tartotta az érsek. Ezért is öröm, ha új papjelöltekkel bővül az egyházmegye – hiszen ha akkora feladatra, mint a kórház ellátása továbbra sem vállalkozhatnak, legalább a beteg lelkek ápolásában segíthetnek.

Fotó: Ifj. Hortobágyi Tibor

Ifj. Hortobágyi Tibor/Magyar Kurír

 

Kövessen minket a Facebookon is!