Sport 2024. augusztus 25. 18:00

Egy gól döntött a Baja – Kiskunfélegyháza mérkőzésen

Egy gól döntött a Baja – Kiskunfélegyháza mérkőzésen
A vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban is lejátszották az első fordulót. A Kiskunfélegyháza gárdája a Bajai LC otthonába utazott, hogy pontot, vagy pontokat gyűjtsön.

Borítókép: Pullai Zsóka

Az elmúlt évi bajnokságban a Kiskunfélegyháza a nyolcadik, a Baja pedig a tizenegyedik helyen zárta az évet. Mind a két csapatnak az a terve, hogy az új idényben szeretnének ennél jobb helyezést elérni. Ez érthető is, főleg a Kiskunfélegyháza számára, hisz korábban szinte kisajátította magának a dobogót, annak is a legmagasabb részét.

Egy új bajnokság kezdetén mindig vannak olyan dolgok, amiket előre nem lehet látni. Nem lehet azt tudni, hogy az ellenfél erősebb lett-e, az új játékosok hogyan illeszkedtek be, és milyen játékerőt képviselnek. Így volt ez a Bajai LC – Kiskunfélegyháza mérkőzésen is. A hazaiak kezdték jobban a találkozót, mert negyedóra elteltével, Baladin találatával a bajaiak megszerezték a vezetést. A második játékrészben a vendégek feljavultak, labdabirtoklásban felülkerekedtek ellenfelükön. Ebben a félidőben akár egyenlíthettek is volna, mert helyzeteket dolgoztak ki, de a betalálni nem tudtak a kapuba. A bajaiaknak is adódtak ziccerei, de ők sem tudtak azokkal élni. Ettől függetlenül az első félidőben lőtt góljukkal meg tudták nyerni a találkozót.

Némedi Norbert: – Nem kezdtük jól a szezont, de főleg ennek a mérkőzésnek az első játékrészét. Akkor rengeteget hagytunk a meccsben, mert kicsit bealudtunk. A második félidőben feléledt a csapatjátékunk, mert átalakítottuk a sorokat, és elég nagy mezőnyfölényt alakítottunk ki. Sajnos a kapu előtt nem találtuk a megoldást, kimaradt egy nagy helyzetünk is. Úgy gondolom, hogy a játék képe alapján egy pontot elvihettünk volna, de ez nem sikerült. A Bajának egy igazi nagy lehetősége adódott az első félidőben, amit kihasználtak. Ennyivel jobbak voltak nálunk ezen a találkozón, a szezon első mérkőzésén. A második félidővel elégedett voltam, az lehet a kiinduló alap a jövőre nézve. Ha onnan tudjuk folytatni, akkor ebben a szezonban nem lesz olyan nagy probléma.

Bajai LC – Kiskunfélegyháza: 1-0 (1-0)

Baja, vezette: Tóth Csaba (Tasnádi Dávid, Nagy Norbert)

Bajai LC: Sztruhák – Fehér (Szádeczky 77.), Knap, Bölcskei, Rockenstein, Bálity (Szűcs 63.), Farkas (Major 71.), Szeibert (Mezőfi 56.), Bányai, Baladin, Fehérváry.
Vezetőedző: Koch Tamás. 

Kiskunfélegyháza: Cseh – Marsa (Huszka 84.), Magony, Oldal, Oroszi (Nagy V. 36.), Kanyó, Urbán, Szabó P., Kőrös, Kurgyis K. (Szabó D. 63.), Tóth B. (Molnár 69.)
Vezetőedző: Némedi Norbert. 

Gól: Baladin a 15. percben.

Sárga lap: Bálity 45., Rockenstein 54., Bányai 91., illetve Kurgyis 50., Nagy V. 83. perc.
                     

Kövessen minket a Facebookon is!