Helyi hírek 2024. augusztus 26. 12:00

55 éve végeztek a Kossuth iskolában

55 éve végeztek a Kossuth iskolában
55 évvel ezelőtt, 1969-ben végeztek azok az érett, meglett korú urak géplakatos szakmával és érettségivel a zsebükben, akik augusztus 24-én gyűltek össze egykori iskolájuk, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium udvarán.

Farkas László, az egyik főszervező elmondta: harmincan voltak az osztályban, közülük öten főiskolai diplomát szereztek, a többiek pedig szakmájukban vagy azon kívül helyezkedtek el. A jelenlegi találkozó különösen meghittre sikeredett. Bár az évek során viszonylag rendszeresen találkoztak, most is
örömmel ölelték át egymást. Az egykori diákok kedvenc időtöltése, a labdarúgás, még mindig élénken él az emlékezetükben, szinte mindenki kiválóan játszott annak idején.

A találkozó beszélgetéssel és üdvözléssel kezdődött, majd Kiskunfélegyháza egyik vendéglátóipari egységében folytatódott. A jó hangulat nemcsak az ételnek és italnak volt köszönhető, hanem annak is, hogy újra együtt lehettek, és felidézhették a régi szép időket. Eközben pedig egyre inkább megerősödött
bennük az összetartozás érzése, ami még öt és fél évtized múltán is élénken él mindannyiukban. Ahogy a találkozó vége felé közeledtek, egyöntetűen megegyeztek abban, hogy nem engedik kihunyni ezt a lángot, és ameddig csak lehetőségük nyílik rá, újra és újra találkozni fognak.

V. B.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!