Helyi hírek 2024. augusztus 27. 10:00

Elindult a III. Közlekedésbiztonsági tábor Kiskunfélegyházán

Képgaléria
Elindult a III. Közlekedésbiztonsági tábor Kiskunfélegyházán
Harmadik alkalommal rendezik meg a Közlekedésbiztonsági tábort Kiskunfélegyházán, ami augusztus 26. és 30. között mintegy 40 gyermek számára nyújt lehetőséget a biztonságos közlekedés alapjainak elsajátítására. Az esemény helyszíne a Göllesz Viktor Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, ahol a 10-12 éves, kerékpározni tudó diákok számára számos elméleti és gyakorlati foglalkozást szerveznek.

A tábort Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, a Süveges Képző- és Vizsgaközpont, valamint a Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz közösen hívta életre. A sikeres megvalósításhoz számos helyi vállalkozó és magánszemély nyújtott anyagi és egyéb támogatást, köztük a Dél-100 Kft., a Félegyházi Pékség Kft., valamint Berki Fanni szülei, akik számára a tábor különösen fontos, hiszen az ő kezdeményezésük nyomán indult el az első tábor.

Az esemény célja, hogy a gyerekek átfogó képet kapjanak a biztonságos közlekedésről. A Süveges Képző- és Vizsgaközpont szakemberei interaktív KRESZ-oktatásokat tartanak, ahol a diákok nemcsak elméleti tudást szereznek, hanem a közlekedési szabályokat különböző szituációkban, valós körülmények között is gyakorolhatják. Az elsősegélynyújtási tréningek során pedig olyan alapvető életmentő technikákat sajátítanak el, amelyek bármikor hasznosak lehetnek a mindennapokban.

A Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz csapata gondoskodik arról, hogy a gyerekek kerékpárjai megfelelő műszaki állapotban legyenek. A szakemberek alaposan átvizsgálják a bringákat és szükség esetén elvégzik a szükséges javításokat, illetve tanácsokat adnak a karbantartásra vonatkozóan. Ezen felül a gyerekek megtanulják, hogyan kell biztonságosan elindulni, megállni, illetve mit érdemes ellenőrizni, mielőtt útnak indulnak.

Az idei tábor egyik legnépszerűbb eleme ismét a Dél-100 Kft. által felajánlott mobil KRESZ-pálya, ahol a résztvevők valósághű forgalmi helyzeteket modellezve gyakorolhatják a szabályok alkalmazását.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai is aktívan részt vesznek a tábor mindennapjaiban. Fekete-Setény Tamara rendőr zászlós szerint a balesetmegelőzés mellett idén a bűnmegelőzésre is kiemelt figyelmet fordítanak. Az előadások keretében szó esik az internetes veszélyekről, a csalások megelőzéséről, valamint egyéb, a fiatalokat érintő aktuális problémákról.

A múlt hétvégi Halászléfőző verseny támogatói jegyéből befolyt összeget idén is jótékonysági célokra fordították: a Szervdonor Családokért Alapítvány és a Közlekedésbiztonsági tábor javát szolgálja. Az augusztus 26-i ünnepélyes megnyitón Balla László alpolgármester átadta a felajánlott 250 ezer forintos támogatást a tábor szervezőinek, amelyet a programok színvonalas megvalósítására, valamint a kerékpárok és oktatási eszközök korszerűsítésére fordítanak. Emellett a Szervdonor Családokért Alapítvány is gazdagodott egy 250 ezer forintos adománnyal, amelyet Csikósné Kis Irma, az alapítvány megálmodója vett át.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
            

Kövessen minket a Facebookon is!