Gátér 2024. augusztus 27. 12:00

A faluház vezetője kapta idén a Gátér községért kitüntetést

A faluház vezetője kapta idén a Gátér községért kitüntetést
Több évtizedes hagyomány a községben, hogy az államalapítási ünnepségen kitüntetésben részesítik azt a személyt, aki a község szolgálatában, érdekeinek előmozdításában, valamint a nevelés-oktatás, a közművelődés terén, valamint az egyetemes emberi értékek gyarapításában kimagasló és példamutató tevékenységet fejtett ki. Ebben az évben a beérkezett lakossági javaslatok közül a képviselő-testület Rádi Józsefné számára ítélte oda a község legmagasabb elismerését.

Borítókép: beküldött fotó

A vármegyei hírportál tudósítása alapján a díjat Jánosiné Gyermán Erzsébet polgármester adta át. A méltatásban elmondta, Rádi Józsefné 28 éve dolgozik az önkormányzatnál, mint közművelődési szakember. Azóta nem volt egyetlen olyan rendezvény, ünnepség sem a faluban, amelynek a megvalósításából ne vette volna ki a részét. Munkája mellett azonban több mint 25 éve vezeti a nyugdíjas klubot, szervezi és irányítja annak énekkarát. Fellépésekre készíti fel őket. Citerajátékával szerte az országban, sőt, határainkon túl is öregbíti Gátér jó hírnevét. A Települési Értéktár Bizottság tagja, valamennyi települési érték dokumentálásának aktív közreműködője. Társszerkesztője volt az összes kiadványnak, amelyek az elmúlt 14 évben a községről megjelentek. Ezek a tevékenységek jócskán  túlmutatnak a munkakörén. Nagyon sok szabadidejét, hétvégéjét áldozta rá az évek során ezekre a közösségi tevékenységekre – hangsúlyozta a településvezető. 


Fotó: beküldött fotó

A méltatás után Rádi Józsefné elmondta, 1996. március 16 óta dolgozik a község kulturális szolgálatában.

– 28 és fél év hosszú idő, változott a világ, benne változtunk mi is. Változtam én is, de a munkámhoz való elkötelezettségem és lelkesedésem nem változott. Bár a kitüntetést én vehetettem át, de hálás szívvel mondok köszönetet mindazoknak, akik végig kísértek ezen a hosszú úton. Egyetlen hívó szóra jöttek, segítettek és támogattak a szervezésben, lebonyolításban. Sok szép rendezvényt tudtunk így letenni kulturális téren községünk asztalára. Kevés szakmáról lehet elmondani, hogy az eltelt idő alatt ennyi sok szép emlék maradjon mint, ami nekem a faluházban megadatott. Hiszem és vallom, hogy mindannyian valamilyen küldetéssel érkezünk a világra. Én rátaláltam a küldetésemre, nekem Gátér kulturális életének egyengetése a küldetésem – fogalmazta meg Rádi Józsefné, a kitüntetés átvételekor. 
                         

Kövessen minket a Facebookon is!