Sport 2024. szeptember 1. 12:00

Leiskolázta a Kiskunfélegyháza a Kecskeméti LC-t

Képgaléria
Leiskolázta a Kiskunfélegyháza a Kecskeméti LC-t
A második fordulóval folytatódott a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság, amelyben a Kiskunfélegyháza a Kecskeméti LC gárdáját fogadta. Az első fordulóban mind a két csapat vesztesként hagyta el a pályát, így még inkább érdekesnek ígérkezett a szomszédvárak rangadója.

A találkozót délután fél hatra írták ki, de még így is nagy melegben végezték el a kezdőrúgást. Az első negyedóra tapogatózó játékkal kezdődött, mintha a csapatok nem ismerték volna egymást. Persze változások történtek mind a két egyesületnél. Tizenkilenc percet kellett várni az első hazai komoly akcióra, de abból már gól is született. Talán mindenki beadást várt, amikor Oldal Tibor a baloldalon, a tizenhatos közelében felnézett, de nem középre adott, hanem a jobb felső sarokba emelte a labdát, 1–0. Három perccel később ismét közelről Oldal előtt adódott lehetőség, de Bogdán lábbal tudta hárítani a lövését. Nem sokkal később Kanyó élesen adott be, Tóth Benedek alig maradt le róla, pedig becsúszva, bevetett mindent. Nem sok idő telt el az újabb kiskunfélegyházi gól eléréséig. Baloldalról végezhetett el szabadrúgást Kanyó, a tizenhatos magasságából. A laposan belőtt labdába Oldal tette bele a lábát, ahonnan a kapuba pattant, 2–0. A 34. percben egy szép hazai jelenet játszódott le, aminek a végén ismét a kecskeméti hálóba jutott a labda. Jobboldalról félmagasan lőtték be a labdát, Urbán pedig kapásból, a tizenegyes pont magasságából, hatalmas gólt lőtt, 3–0. És ezzel még nem ért véget az első félidei félegyházi gólgyártás, amiben ismét Oldal játszotta a főszerepet. A jobboldalról belőtt labdát, mesteri módon, sarokkal juttatta a kapuba, 4–0.

A második félidőben kicsit visszavett a játékából a Kiskunfélegyháza, de még így is ők játszottak mezőnyfölényben. Sokpasszos játékukkal kapujuk elé kényszerítették a KLC-t, akik nem tudtak mit kezdeni ezzel a játékkal. A hazaiak nem sürgették az újabb gólt, de azért a második félidőben is betaláltak. A 72. percben Kurgyis lefutotta a védőjét, a tizenhatoson belül még csinált két cselt, majd megnézte a bal alsó sarkot. Labdája talán be is ment volna a kapuba, de Tóth Benedek besegítette, 5–0.

Ezen a mérkőzésen régi arcát mutatta a Kiskunfélegyháza. Végig tudatosan, sokpasszos játékkal uralták a mérkőzést. Ha jobban összpontosítanak, akár nagyobb arányú győzelmet is arathattak volna. A fiatal kecskeméti csapat nem vallott szégyent. A mérkőzés végéig próbálták tartani magukat, de ezen a találkozón, bármelyik vármegyei első osztályú csapatot is nehéz feladat elé állította volna a Kiskunfélegyháza.

Némedi Norbert: – Az idei első hazai mérkőzésünk pozitív eredményt hozott számunkra. Sok helyzetet ki tudtunk alakítani, amelyekből szép számmal gólok születtek. Az első negyedórában, talán a nagy meleg miatt, nem azon a sebességen játszottunk, ami elvárható lett volna. Összességében azonban nem lehetek elégedetlen. Örülök a győzelemnek, már csak azért is, mert ha az elmúlt évi szezont is ideveszem, akkor nagyon pozitív, hogy megint tudtunk nyerni.

Márton Pál: – Mérges vagyok a Bajára, mert az előző fordulóba felpaprikázta a Kiskunfélegyházát, most pedig rajtunk töltötték ki a bosszút. Mi még nem vagyunk abban a fázisban, hogy ilyen jó minőségű csapattal, ha felszívja magát, helytálljunk. Sorra hibára kényszerítettek bennünket, de teljesen megérdemelték az ilyen irányú győzelmet is, főleg úgy, hogy volt egy Oldal Tibijük, aki extra teljesítményt nyújtott. Az ő leigazolásával nagyot húzott a Félegyháza. Szerintem jót tett nekik a bajai pofon, és remélem, hogy nekünk pedig ez tesz majd jót.

Kiskunfélegyháza–Kecskeméti LC: 5–0 (4–0)

Kiskunfélegyháza: Cseh – Marsa (Bibok 74.), Oldal (Szabó D. 60.), Nagy V., Kanyó, Urbán, Szabó P., Kőrös (Magony 60.), Kurgyis, Molnár (Huszka 60.), Tóth B. (Erős 74.).
Vezetőedző: Némedi Norbert.

Kecskeméti LC: Bogdán – Fleig, Katona, Kele (Domokos 83.), Varga M., Czumbil, Ludvigh (Varga G. 83.), Selmeci, Gyapjas (Gondi 46.), Banó (Jánosi 72.), Terbe (Ónodi 46.).
Vezetőedző: Márton Pál

Gólszerző: Oldal 19., 29. 45., Urbán 34., Tóth B. 72.
Sárga lap: Huszka 60., illetve Selmeci 40.

                

Kövessen minket a Facebookon is!