Helyi hírek 2024. szeptember 3. 15:00

Sajtótájékoztatót tartott a Torus Acéltermékgyártó Kft.

Képgaléria
Sajtótájékoztatót tartott a Torus Acéltermékgyártó Kft.
Családi nappal egybekötött sajtótájékoztatót tartott a Torus Acéltermékgyártó Kft. augusztus 31-én, a cég Csanyi úti telephelyén. A tájékoztató a Magyar Multi Program, GINOP Plusz-1.1.2-21-es számú, kiemelt teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása megnevezésű pályázat záróeseménye volt.

A megjelenteket Michael Girg, a BAZ-csoport igazgatója és Farkas Zsolt ügyvezető köszöntötték, majd a vállalkozás és anyavállalatának aktuális helyzetét, célkitűzéseit, illetve elsődlegesen a Magyar Multi Program keretében tervezett pályázati beruházásokat mutatták be.

Az ismertetőben kitértek az árbevétel és a dolgozói létszám alakulására az elmúlt években, valamint a nagyobb volumenű fejlesztésekre is. Bemutatták a korábbi évek megvalósult fejlesztéseit, többek között több csarnok kialakítását, átalakítását, az új részekhez tartozó infrastruktúra kiépítését, gépek beszerzését. Ezeknek és a folyamatos egyéb beruházásoknak is köszönhetően a vállalat, működésének megkezdése óta szinte évről évre növekvő árbevételt, főként exportárbevételt tudott felmutatni, a 2022-es évet tekintve pedig kiemelkedő eredményt ért el.

Az ekkor megkezdett Magyar Multi Program keretében a tervek szerint megvalósult fejlesztések lemezvágófolyamat-automatikát (FANUC M-410iC/315 4 tengelyű robot), GOODWAY GV 780 M meghajtott szerszámos, C tengelyes karusszelesztergát, CREAFORM DEMO MetraSCAN BLACK Elite 3D lézerszkennert, 595,66 kWp teljesítményű "VisszWatt-os" napelemrendszer kiépítését, H&P Inspekt hidraulikus megfogású szakítógépet, valamint úthálózat-fejlesztést, eső- és szennyvízelvezetést tartalmaznak.

A modernizálás és az infrastrukturális munkakörnyezet javulásának hatására kapacitásuk növekedett, a cég arculata pozitívan változott, mindemellett az energiahatékonyságot és a fenntarthatóságot is növelték.

Mint kifejtették, a tavalyi és idei évet tekintve átmeneti keresletcsökkenés tapasztalható, azonban ennek ellenére, mint az export területén kiemelten teljesítő vállalkozás, a jelen projekt keretében tervezett és kivitelezett fejlesztés amint eléri a maximális kapacitását, újra növekedési pályára állhat mind a dolgozói létszám, mind az árbevétel és eredmény tekintetében.

Az esemény folytatásaként a résztvevőknek lehetőségük nyílt üzembejárásra, ahol a munkafolyamatokat részletesen ismertette az ügyvezető, aki a kérdésekre is készségesen válaszolt.

Fotó: Fantoly Márton  
           

Kövessen minket a Facebookon is!