• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Focizni szerető lányok jelentkezését várja az ASTRA félegyházi alközpontja
Sport 2024. szeptember 3. 08:00

Focizni szerető lányok jelentkezését várja az ASTRA félegyházi alközpontja

Képgaléria
Focizni szerető lányok jelentkezését várja az ASTRA félegyházi alközpontja
13 éve, 2011-óta veszt részt Félegyháza sportéletében az ASTRA HFC magyar női élvonalbeli labdarúgóklub. Az elmúlt években több országos siker is fűződött az utánpótláscsapataihoz.

Kiskunfélegyházán jelenleg mintegy 70 fős taglétszámmal működik az egyesület. A legfiatalabbak már 5 éves kortól, lányok esetében egészen 15 éves korig kapnak játéklehetőséget korosztályos csapataikban. Idén nyáron augusztus első hetében rendezték a harmadik focisuli hetüket, ahol körülbelül 90 gyermek focizott egy héten keresztül minden délután a molnártelepi Vasutas-pályán. Nyár végétől a háromfős edzői stáb 5-re emelkedett. Terveik között szerepel a szakmai stáb bővítése, a növekő létszámhoz igazodva.

U15 leánycsapatuk a tavaszi szezonban remekelt, 9 bajnoki mérkőzésből 7-et megnyert. U11-es csapatuk a Városföldön megrendezett Makány Sándor Emlékversenyen ért el második helyezést, augusztus elején.

Az ASTRA U15 csapatába továbbra is várják minden lány jelentkezését, aki szeretne megismerkedni a világ legnépszerűbb sportágával, vagy csak szeretne egy jó közösséghez tartozni. Az egyesületnél grassroots alapelvek mentén (az amatőr, vagy más néven szabadidős labdarúgás különféle válfajainak a gyűjtőfogalma, amelybe belefér a gyerekek, a felnőttek, a veteránok, a futsal, a fogyatékkal élők és a nők játéka is), a labdarúgás megszerettetése, népszerűsítése az elsődleges cél, heti két edzéssel a molnártelepi Vasutas-pályán. Az érdeklődő játékosokat kedden és csütörtökön 17 órától várják az edzéseken, illetve bővebb információért keressék Abonyi Péter alközpontvezetőt.
                     

Kövessen minket a Facebookon is!