Helyi hírek 2024. szeptember 11. 08:00

Geszti Pétertől tanulhattak megújulást és innovációt a térség vállalkozói

Geszti Pétertől tanulhattak megújulást és innovációt a térség vállalkozói
Nem adom fel! – Megújulás és innováció címmel tartott humorral fűszerezett, ösztönző előadást Geszti Péter szeptember 6-án, a Lakitelek Népfőiskolán. A magyar zenész, dalszövegíró, előadó, producer és kreatív szakember a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara meghívásának tett eleget, amikor a jánoshalmai, bácsalmási, kunszentmiklósi, kiskunmajsai, tiszakécskei, kalocsai, kiskunfélegyházi, kiskunhalasi, kiskőrösi és bajai járás vállalkozásait képviselő közönség előtt saját életéből vett történetekkel, tanulságokkal és globális mintákkal szemléltette a lehetséges utat a megújulás és innováció felé. 

Az inspiráló esemény a Szövetségben a vállalkozókkal programsorozat keretében valósult meg, célját pedig Gaál József elnök az előadást megelőző köszöntőjében így fogalmazta meg: – Szeretnénk a vállalkozások fejlődését az állandóan változó gazdasági környezetben ezzel is támogatni.



A Szövetségben a vállalkozókkal elnevezésű országos vállalkozásfejlesztési program a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával a vállalkozások versenyképességének javítását, a gyengébb gazdasági és adóerejű területek felzárkózását szolgálja.

Geszi Pétert számos oldaláról ismerheti a közönség, ezúttal elsősorban az üzleti életben szerzett tapasztalataiba, személyes megéléseiből levont tanulságokba, általa megismert törvényszerűségekbe, bejárt önismereti útba engedett betekintést szórakoztató, ámde tanulságos módon. Ahogy azt ő megfogalmazta, szerinte a megújulás általánosan kötelező jellegű. Szándéka szerint az általa érintett témákról, a változás során felmerülő önismereti, lelki kérdésekről beszélni azért nagyon fontos, mert ez mások segítségére lehet életvezetésük formálásában.



– Nem hírességként jöttem, hanem ugyanolyan vállalkozóként, mint akik itt ülnek. Amiről mesélek, az velem történt meg. Az én személyes véleményem és történetem – bocsátotta előre Geszti Péter a tréning elején. Ez után kifejtette annak a fontosságát, hogy az üzlet számára nem egyenlő az életével. Szerinte a totális boldogtalansághoz vezető út, ha a kettő közé egyenlőségjel kerül.

Amikor saját rabszolgájává teszi magát az ember, az nem jó út! Biztosan kijelenthetem, hogy nem így érdemes élni! – szögezte le.

Az előadás ritmusában, hangulatában és tartalmában egyaránt méltó volt a produkcióiban, kreatív kihívásokban, előadói munkáiban maximalizmusáról ismert üzletemberhez. Mindamellett Geszti Pétert a nyilvánosság látóterében zajló, több évtizedes pályafutása során megmutatkozó folyamatos megújuló képessége hitelessé is teszi a témában.



A tréningen szóba került többek között az üzleti gondolkodás, a vezetői erények, a személyes és üzleti jövőkép, a világban megjelenő újdonságokra való nyitottság, a változásra való készség, az egészséges pozitív gondolkodás, az önismeret fontossága. Tanulságos történeteket osztott meg az előadó saját bukásairól, kudarcairól, és arról, hogy mit tanult meg ezekből, és miként vált előnyére a kialakult helyzet. Beszélt a marketing, az ajánlás, a közösségi média szerepéről, kiaknázásának lehetőségeiről, és még gyakorlati tippeket, ötleteket is adott ezek jó használatához. A jelenlévők végső soron komoly mentális erőforrásra tehettek szert a népszerű, folyton megújuló, kreatív ötletekben kifogyhatatlan, sikeres Geszti Péter lelkesítő előadásából.

T. T.

                                

Kövessen minket a Facebookon is!