Helyi hírek 2024. szeptember 17. 18:00

Kiállítás nyílt a Göllesz iskola diákjainak képeiből

Kiállítás nyílt a Göllesz iskola diákjainak képeiből
Különleges kiállítás nyílt a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, amely a Göllesz EGYMI diákjainak alkotásait mutatja be. A gyerekek változatos technikákat alkalmaztak és a végeredmény igazán lenyűgöző lett. A kiállítás szeptember végéig tekinthető meg.

A kiállított rajzokat Wittmann Orsolya gyógypedagógus készítette tanulásban akadályozott és autizmussal élő gyermekekkel a vizuális nevelés és ábrázolás-alakítás órákon. A művek sokszínűsége és kreativitása jól tükrözi a diákok tehetségét és elkötelezettségét. Wittmann Orsolya régóta szerette volna megmutatni a tehetséges tanulók munkáit a nagyközönségnek. Erre a „A Szeretet Összetart” elnevezésű rendezvény adott lehetőséget, ahol a könyvtár segítségével sikerült kiállítani a rajzokat.

Ez a kiállítás nemcsak a diákok művészi tehetségét mutatja be, hanem egyben lehetőséget is teremt arra, hogy a közösség jobban megismerje és értékelje a tanulásban akadályozott és autizmussal élő gyermekek munkáit. A rendezvény hozzájárul a társadalmi elfogadás és a befogadás erősítéséhez is – a mondta el Keresztesné Csikós Gabriella, a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatója.

V. B.
                     

Kövessen minket a Facebookon is!