Helyi hírek 2024. szeptember 27. 10:00

Sajtótájékoztatón ismertették a szilveszteri futás részleteit

Képgaléria
Sajtótájékoztatón ismertették a szilveszteri futás részleteit
Sajtótájékoztatót tartott a Jogging Plus Sportegyesület a harmincharmadik Jótékonysági Jogging Plus Szilveszteri futás – Rollsped Futamról szeptember 26-án, csütörtökön a Rollsped Kft. logisztikai központjában. Az eseményen megjelent Balla László sportért felelős alpolgármester, Feketéné Csányi Edit a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezető-helyettese, Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője, a rendezvény főtámogatója, Lajos Norbert, a Nor-Bike Kft. ügyvezetője, Horváth Gyula, a Fornetti Kft. képviselője és Németh László, a Jogging Plus Sportegyesület elnöke.

A megjelenteket Németh László köszöntötte, majd átadta a szót Balla Lászlónak. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy december 31-e Kiskunfélegyházán 33 éve jelenti a szilveszteri futást. A program két részből áll, az eseményt megelőző rajzpályázat meghirdetése, elbírálása, kiállítása és maga a sportprogram. Az idei rajzverseny témája: „Különös szilveszter” és az alkotók életkorának bővítésével 2024-ben újdonságot vezettek be a szervezők. Az óvodásoktól a középiskolás, sőt a felnőtt korosztály is megmutathatja rajztudását a bírák előtt.

Balla László a futóeseményről elmondta: nagy örömükre szolgál, hogy sokan választják az év utolsó napján ezt a megmérettetést, amely az elmúlt időszakban több mint 700 fővel és kedvező időjárás mellett zajlott. Az alpolgármester megköszönte a főtámogatónak, a Rollsped Kft. ügyvezetőjének, Szűcs-Szabó Sándornak, hogy idén is 600 pólóval járul hozzá az esemény sikeréhez, valamint a Jogging Plus Sportegyesületnek a profi szervezését, a Nor-Bike Kft, a Dél-100 Kft., a Fornetti Kft. támogatói segítségét is.

Szűcs-Szabó Sándor – mint fogalmazott – nagy örömmel támogatja idén is a rendezvényt, és üdvözölte, hogy szélesítik a rajzpályázat korosztályát. Felhívta a figyelmet arra, hogy az alkotásokat október 25-éig lehet leadni a Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szervizben, a Tourinform irodában, az óvodásokét padig saját intézményük gyűjti majd össze.

Az elbírálásra november 4-én kerül sor, amikor azt a hat alkotást is kiválasztják, amelyeket a futópólókra nyomtatnak. Az eredményhirdetés és a tárlat megnyitója a második adventi gyertyagyújtás előtt várható. A nevezési díj változatlanul ezer forint lesz, a befolyt összeget száz százalékban a félegyházi óvodák kapják meg.

Lajos Norbert természetesnek nevezte, hogy idén is segítik az eseményt, mégpedig – mind minden évben – idén is a tombolasorsolás fődíjával, egy kerékpárral járul hozzá a cég a rendezvény sikeréhez. Reményét fejezte ki, hogy a futóesemény ugyanolyan jó hangulatban telik idén is, ahogy azt a városlakók az elmúlt években megszokhatták.

Feketéné Csányi Edit kifejtette: minél több nevezővel zajlik a sportverseny, annál jelentősebb a napköziotthonos óvodák támogatása. Köszönetet mondott mindenkinek a segítséget, és hozzátette: a befolyt összegből jórészt mozgásfejlesztő eszközöket vásárolnak intézményeik számára.

Horváth Gyula, a Fornetti Kft. képviselőjeként hangsúlyozta, hogy cégük fontosnak tartja és örömmel támogatja a futóeseményt. Mint fogalmazott, igyekeznek termékeikkel pótolni a résztvevők elégetett kalóriáit.

A szervezők várják a meghirdetett rajzversenyre az alkotásokat a fent említett helyeken. A mottó idén is a megszokott:

“Zárjuk együtt az évet egy jócselekedettel!
Támogassuk futva az óvodás gyermekeket!"

A rendezvény fővédnöke Csányi József polgármester, védnökei Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek.

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!