Helyi hírek 2024. szeptember 29. 08:00

Templomi hírek

Templomi hírek
Évközi 26. vasárnapi hirdetések a Sarlós Boldogasszony Főplébániáról és a Szent István Templomból.

A hét ünnepei: hétfőn Szent Jeromos egyháztanító, kedden Kis Szent Teréz, szerdán a Szent Őrzőangyalok, pénteken Assisi Szent Ferenc emléknapja lesz.

Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései:

Hétfőn este 17.30-kor Biblia óra lesz a közösségi házban, várjuk szeretettel a testvéreket! A Szent József Kör találkozója szeptember 30-án, hétfőn este lesz fél 7-től a Közösségi Házban. Októberben a rózsafüzért imádkozzuk minden nap az esti szentmise előtt 17.20-tól. A héten lesz elsőpéntek, 24 órás szentségimádást tartunk reggel 6 órától, a férfiak zarándoklata Pálosszentkútra délután 17 órakor indul az Ótemplomtól.

Egyházközségi zarándoklat indul október 5-én szombaton Bátára a Szent Vér Bazilikába, onnan látogatást teszünk a Grábóci Ortodox Templomban, majd megállunk Bonyhádon és Szekszárdon is. A zarándoklat költsége 6.000 forint, jelentkezni az összeg befizetésével lehet a sekrestyében vagy a plébánián. Még van pár hely, várjuk a testvéreket! Indulás szombat reggel 7 órakor a Constantinum sportcsarnok elől. Részletek a hirdetőtáblán.

Október 6-án, vasárnap a fél 11-es szentmisén szeretnénk köszönteni az ez évben jubiláló házaspárokat. Kérjük, hogy akik ebben az évben ünnepelnek és szeretnék megújítani fogadalmukat, a plébánián vagy a sekrestyében jelentkezzenek. Jövő évi kalendárium és naptár kapható a hátsó asztalnál és a plébánián.

Szent István Templom hirdetései:

Szeptember 29-én, délután 4 órakor szentmisében lesz a betegek szentségének kiszolgáltatása. Előtte 3 órától már lesz gyónási lehetőség. Este 6 órakor nem lesz szentmise templomunkban.

Hétfőtől kezdve minden nap 5 órakor kezdjük az esti szentmisét.

Október a rózsafüzér imádság hónapja ezért a hónap minden napján az esti szentmise után imádkozzuk a rózsafüzért.
Kedden az esti szentmise és rózsafüzér után bibliaóra lesz a közösségi házban. Minden felnőttet hívunk és várunk!
Csütörtökön délután 4 órakor szentség kitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hívatásokért.
Péntekenként a reggeli szentmise előtt 6 órától 6 óra 40 percig csendes szentségimádás lesz a templomban.
Két hét múlva lesz a Rózsafüzér Társulat éves találkozója. Akik szeretnének csatlakozni a társulathoz, jelentkezzenek a sekrestyében.

Mivel nagyon kevesen jelentkeztek a budapesti zarándoklatra, így az elmarad. Akik befizették a részvételi díjat jöjjenek be a plébániára, hogy visszaadhassuk.

 

Kövessen minket a Facebookon is!