Helyi hírek 2024. szeptember 30. 18:00

Vízhányó Imre 90. születésnapját ünnepelte

Képgaléria
Vízhányó Imre 90. születésnapját ünnepelte
Vízhányó Imre családja körében ünnepelte 90. születésnapját szeptember 30-án. A köszöntésen részt vett még Balla László alpolgármester és dr. Ónodi Izabella, a körzet önkormányzati képviselője, akik Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott emléklappal és a városvezetés nevében nagy szeretettel összeállított virágcsokorral érkeztek az ünnepelthez.

Vizhányó Imre 1934. szeptember 29-én született Kecskeméten, egy szerető parasztcsalád tizedik gyermekeként. Testvérei közül szinte mindenki megérte a felnőtt kort, de ma már csak ő az, aki köztünk van. Szülei állatokkal foglalkoztak, és a gyermekeket is hamar bevonták a mindennapi feladatokba. Imre bácsi mindig szívesen segített a fejésben, különösen élvezte ezt a munkát. Gyermekkora boldog évei Városföldön teltek, majd Fülöpházára költöztek, ahol befejezte tanulmányait és megalapította saját családját. 1954 és 1956 között teljesítette katonai szolgálatát, és 1956. december 31-én kötöttek házasságot Franciska nénivel. Szeretetük három gyermekkel – két lánnyal és egy fiúval – áldotta meg őket. Az évek során a család folyamatosan gyarapodott, ma már hét unokával és nyolc dédunokával büszkélkedhetnek.

Imre bácsi sok éven át sofőrként dolgozott. Szinte minden kategóriában megszerezte a vezetői engedélyt – még mezőgazdasági gépeket is vezethetett. Nyugdíjba vonulása után sem pihent meg teljesen: kertészkedéssel és gyümölcstermesztéssel töltötte idejét. Ma már egy kicsit több idő jut a pihenésre is, és feleségével együtt szívesen néznek tévét. Szerető lányaik folyamatosan gondoskodnak róluk, segítve az idős házaspárt a mindennapokban. Imre bácsi egészsége a korának megfelelő, csak néhány gyógyszert kell szednie, bár a szeme sajnos egyre gyengül.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!