Helyi hírek 2024. október 1. 16:00

Harminc éve nyitotta meg kapuit a Csanyi úti idősek otthona

Képgaléria
Harminc éve nyitotta meg kapuit a Csanyi úti idősek otthona
Az idősek világnapja alkalmából október elsején programokban bővelkedő ünnepséget tartottak a Csanyi úti idősek otthonában. A rendezvényt színesítette több oktatási intézmény előadása és az otthon lakói és dolgozói is készültek erre a kiemelt napra. Az idősek világnapja mellett ugyanis most ünnepelték az intézmény 30 éves évfordulóját.

Minden évben október 1-jén tartják az idősek világnapját. 1990. december 14-én az ENSZ Közgyűlése szavazta meg, hogy október 1-je legyen az idősek nemzetközi napja. Először 1991. október 1-jén tartották meg az ünnepet. Dr. Ónodi Izabella képviselő, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke beszédében kiemelte, hogy az idősek mindig is példaképként szolgáltak a felnövekvő generáció számára. Az ő tudásuk és tapasztalatuk nélkül minden fiatalnak rögösebb lenne az útja.

Magyariné Tóth Erika intézményvezető köszöntőjében hangsúlyozta, hogy ez a jeles nap jó lehetőséget kínál, hogy ünnepeljünk. A megjelentek köszöntése mellett méltatta az időseket, kiemelve, hogy mennyit köszönhetünk a generációjuknak.

A köszöntőket követően óvodások és iskolások zenés-táncos műsora következett, amelyet a nézőközönség többször is elmosolyodva figyelt. A programot színesítette több szépkorú versfelolvasása is.

Gyenes Attila, a Dózsa György Általános Iskola igazgatója egy nagy borítékban névre szóló rajzokat adott át Magyariné Tóth Erika intézményvezetőnek, melyeket az iskola tanulói készítettek az otthon lakói számára.

Az otthon két dolgozója és az intézményvezető köszöntötte a legidősebb lakókat, akik közül többen is hamarosan elérik a 100-dik életévüket.

Az ünnepség a 30 éves évforduló felidézésével zárult. Balla László alpolgármester beszédében kiemelte a Csanyi úti otthon létrejöttének legfontosabb állomásait, egészen a kilencvenes évektől kezdve. Hangsúlyozta, hogy ha egy intézmény 30 évet él meg, azt meg kell becsülni.

– 1994-ben nyitotta meg kapuit az A szárny, amelyben az évek során több fejlesztés is történt. A folyamatos telítettség és a várólista megkövetelte az intézmény bővítését. Mára 105 fő ellátására van férőhely a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti telephelyén.

A rendezvény végén Magyariné Tóth Erika két ott dolgozó kollégájának köszönte meg a munkáját, akik már 30 éve dolgoznak az intézményben. Majd az intézményvezető elfújta az otthon születésnapi tortáján elhelyezett 30-as gyertyát.

 

Kövessen minket a Facebookon is!