Helyi hírek 2024. október 4. 08:00

Színvonalas műsorral köszöntötte időseit Kiskunfélegyháza

Képgaléria
Színvonalas műsorral köszöntötte időseit Kiskunfélegyháza
Idén is gondosan megszervezett, színvonalas műsorral készült Idősek Világnapja alkalmából Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Művelődési Központ és a Nyugdíjas Klubok Egyesülete október 3-án, csütörtökön.

A Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében rendezett ünnepségen a megjelenteket Kovács-Csonka Szilvia, az intézmény igazgatója köszöntötte. Külön kiemelte Csányi József polgármestert, Balla László alpolgármestert, Magonyné Kis-Czakó Katalint, a Nyugdíjas Klubok elnökét.

Csányi József polgármester ünnepi köszöntőjében kiemelkedő ünnepnek nevezte a napot, amikor az idősebb korosztályt köszöntik.

– Fontossága abban rejlik, hogy minden ma fiatal és minden állampolgár az országban az önök korosztályának köszönheti, hogy itt élhet. Megteremtették az életünket és a biztonságot jelentő egzisztenciát úgy, hogy az itt helyet foglalók között bizonyára sokan megtapasztalták a háborús állapotokat, az ezzel járó bizonytalanságot – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: hálánkat van lehetőségünk kifejezni, gyermekeink mellett időseinket is elismerésben részesíteni. Hiszem, hogy a városunk olyan felelősségtudattal rendelkezik, ahol önök biztonságban és jólétben élhetik mindennapjaikat. Fontos ez számunkra.

A folytatásban felidézte saját gyermekkorát, ahol a szülői szigor mellett a nagyszülőknél mindig cinkosra talált, ahol az óvó szeretet mellett sok nevetésre és játékosságra emlékszik. Úgy véli, hogy Kiskunfélegyháza nagyon szerencsés, hogy ilyen idős társadalma van.

– A szervezettségük, a városi- és egyes klubok programjain való részvétel és aktivitás kiemelkedő nálunk. Ez azt mutatja, hogy nemcsak saját maguk, hanem egymás iránt is komoly felelősséggel vannak. Büszke vagyok arra, hogy ez így van. A Nyugdíjas Klubok Egyesülete a szíve csücske. Az a szervezettség, azok a gazdag programok és a gondoskodás a tagok számára nyíló lehetőségekről, az példaértékű és kiemelkedő. Az új ciklusban is egyik legfontosabbnak tartjuk a Félegyházán élők jólétét, az egyes társadalmi rétegeknek és korosztályoknak a minél szélesebb körű művelődését és társadalmi életbe bevonását. Hiszem, hogy ebben a városban erre a gondoskodásra és figyelemre szükség van és bízom benne, hogy az következő öt évben közösen tudunk tenni a városért úgy, hogy mindannyian jól érezzük közben magunkat. Isten éltessen Önöket! – zárta gondolatait a polgármester.

Zenés műsor következett, amelyben az előadó, Bíró Csongor Vitéz, a 16 éves kecskeméti gitáros-énekes percek alatt lopta be magát a szépkorú közönség szívébe. Csongor repertoárját szenzációsan megválasztva szólt a zene nyelvén az idősekhez. A megjelentek örömmel fogadták a fiatalt és több esetben is együtt énekelték a jól ismert slágereket vele. Felcsendültek Bródy János, Korda György, Charlie, az LGT ikonikus nótái, amelyet Csongor elegánsan, korát meghazudtoló profizmussal és átkötő szöveggel prezentált a hálás közönségnek.

A műsor végén Magonyné Kis-Czakó Katalin lépett színpadra, aki hálás szívvel mondott köszönetet az önkormányzatnak, a Móra Ferenc Művelődési Központnak, a fellépőknek és megjelenteknek. Beszédében hangsúlyozta, hogy örömmel tölti el, hogy a klubjaik olyan gazdag programokat tudnak kínálni, amellyel színesíthetik az idősek napjait. Hozzátette, hogy az Idősek Világnapja alkalmat ad arra, hogy a közösségek és a családok elismerjék az idősebb generáció tapasztalatinak és bölcsességének az értékét és ösztönözzék a fiatalabb generációt, hogy tegyenek többet az idősekért és az életkörülmények javításáért.

Az eseményen Németh Eszter mesével, Fazekas Zalán és Kovács Benedek verssel működött közre.

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!