Helyi hírek 2024. október 4. 14:00

Emlékezés az Aradi vértanúkra

Képgaléria
Emlékezés az Aradi vértanúkra
Az Aradi vértanúk tiszteletére szervezett megemlékezést Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata október 4-én, pénteken délután, a Kiskun Múzeumban.

Az eredetileg a múzeum udvarára tervezett esemény végül – az eső miatt – a Maár András-teremben zajlott, ahol a megjelenteket Keresztes Tünde, az önkormányzat kulturális referense köszöntötte. Külön kiemelte Balla László alpolgármestert, a képviselő-testület megjelent tagjait, a pártok képviselőit, városunk díszpolgárait, az intézményvezetőket, a civil szervezetek képviselőit, valamint a Tiszta Forrás Waldorf Iskola tanárait, diákjait és a megjelent emlékezőket. A köszöntő után közösen elénekelték a himnuszt, majd az ünnepi műsor következett. 

A megemlékező műsort a Tiszta Forrás Waldorf Iskola gimnáziumi diákjai mutatták be, felkészítő tanáraik dr. Kőfalvi Tamás, Tarjányi Tamásné Lencsi és Kürti-Papp Nóra voltak. A műsor nem megszokott, dramatikus előadás volt zenei betétekkel, hanem a pedagógusoknak köszönhetően mestermunka, ami részletesen ismertette a 13 aradi vértanú kivégzéséhez vezető eseményeket, pontos történelmi háttérrel bemutatva és meghökkentő, nagy erővel ható befejezéssel élve.  

A műsor végén a megjelentek elénekelték a Szózatot, majd átvonultak az Aradi vértanúk-emlékoszlopához, ahol a megemlékezés koszorúit, virágait elhelyezte Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Fidesz Kiskunfélegyházi Szervezete, Veled a Városunkért Egyesület, a Hagyományőrző és Sport Egyesület, a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum és Kollégium, a Móra Ferenc Gimnázium, a Szent Benedek PG két tanítási nyelvű Technikum és Kollégium, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikuma, a KSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, a Batthyány Lajos Általános Iskola, a Darvas Iskola, a Dózsa György Általános Iskola, a Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a József Attila Sportiskolai Általános Iskola, a Platán Utcai Általános Iskola és a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület. 

Z.A.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!