Helyi hírek 2024. október 8. 08:00

Zsirmik István mesés-zenés utazásra vitte a FONO klubtagjait

Képgaléria
Zsirmik István mesés-zenés utazásra vitte a FONO klubtagjait
Zsirmik István magával ragadó mesés-zenés előadással kápráztatta el a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény, Fogyatékos Személyek Nappali Intézményének klubtagjait október 4-én. A program amellett, hogy különleges volt, valódi ünneppé változtatta a délelőttöt, hiszen az ellátottak minden pillanatot élveztek: nevetés és taps kísérte István szívből jövő előadását.

A résztvevőknek lehetőségük volt közelről megismerni a távol-keleti hangszereket, miközben Zsirmik István egyedi stílusban mesélt olyan történeteket, amik a világ különböző kultúráit hozták közel hozzájuk. Az interaktív előadás során a közönség részese lehetett a varázslatos utazásnak, amely a zene és a mesék világába vezetett.

Faltum Kristóf, az intézmény vezetője így méltatta az eseményt: – Istvánt először a Magyar Népmese Napja alkalmából hívtuk meg és a sikere olyan nagy volt, hogy most visszatért hozzánk egy újabb előadással. Azonnal megszerették őt a klubtagok barátságos, mosolygós személyisége miatt. Hiszem, hogy a zene és a mese olyan hidat épít az emberek között, amely összeköti a lelkeket, függetlenül attól, honnan jövünk.

Faltum Kristóf azt is kiemelte, hogy Zsirmik István azon kívül, hogy mesemondó, igazi kulturális összekötő is:

– István valóban a világ gyermeke, hiszen a magyar népkultúra iránti érdeklődése mellett mélyen tiszteli a keleti népcsoportok gazdag hagyományait. Ezt a sokszínű kulturális örökséget hozta el nekünk ma, és ez hatalmas örömet okozott mindannyiunknak.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!