Helyi hírek 2024. október 11. 14:00

Idén is Legyél fény az éjszakában!

Képgaléria
Idén is Legyél fény az éjszakában!
A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a Városi Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében harmadik alkalommal várják a futni és kerékpározni vágyókat a Legyél fény az éjszakában! elnevezésű, közlekedésbiztonsági eseményre, október 19-én, szombaton – tudtuk meg Fekete-Setény Tamara rendőr zászlóstól, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési előadójától. 

A rendőr zászlós elmondta, hogy az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportesemény célja, hogy az ősszel és télen, javarészt már sötétedés után sportolók (futók, kerékpározók) felhívják a figyelmet magukra, ezért a futamon minél több fényvisszaverővel és világító berendezéssel ellátott kerékpárral és futóruházatban mutatják meg jelenlétüket a három és fél kilométeres útvonalon. Aznap 16 órától várják az érdeklődőket a Petőfi-térre, ahol biztonsági öv szimulátor, KRESZ játékok és BikeSafe, ingyenes kerékpár regisztráció vár mindenkit. A Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz és a Bringabarát Kerékpárbolt és Szerviz is jelen lesz, valamint az önkormányzat jóvoltából a legkisebbekre is gondoltak, hiszen a láthatóság jegyében kitűző készítésre is lesz lehetőség.

A fényes menet 17:30-kor indul a térről, amelyben futók és kerékpározók vesznek részt, vegyesen. Fekete-Setény Tamara hangsúlyozta, hogy bárki csatlakozhat az eseményhez, viszont a leggyorsabbak, az első ötven email útján jelentkező ajándékban részesül. Regisztrálni a [email protected] címen van lehetőség. Osztályok, sportegyesületek külön jelentkezését is várják a megadott email címre, a legnagyobb létszámmal résztvevő osztályokat a Dél-100 Kft. a rendezvény végén külön ajándékkal jutalmazza, a futamon résztvevőket pedig a Fornetti Kft. finomságai várják.

 

Z.A.

 

 

 


 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!