Helyi hírek 2024. október 10. 18:00

Prima díj kategóriagyőztes lett a Félegyházi Táncszínház

Képgaléria
Prima díj kategóriagyőztes lett a Félegyházi Táncszínház
Magyar népművészet és közművelődés kategóriában a 2024. évi vármegyei Prima díj győztese lett a Félegyházi Táncszínház. Az augusztus óta zajló jelölésekből a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vármegyei elnöksége választotta ki a táncszínházat, mint kategóriagyőztest. A döntés értelmében a kategóriagyőzelemmel esélyes a Félegyházi Táncszínház, hogy a vármegyei Prima díjat is elnyerjék. Mindezek mellett a november 22-ei Prima gálán közönségdíjast is hirdetnek, ahol a legtöbb voksot kapott kategóriajelöltet ismerheti meg a közönség.

Kovács-Csonka Szilvia, a Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület elnöke elmondta, meglepetten és hatalmas örömmel fogadták a hírt. Hozzátette: kemény 20 éves munka van mögöttük, sok viszontagsággal, amelyben sajnos több tragikus esemény is volt. 2004 októberében, 11 taggal alakult meg az egyesület, számukra nagyon fontos küldetéssel.  Céljuk, hogy tevékenységükkel minél több fiatalt ismertessenek meg a zene, a tánc, a színpad, a művészetek szépségeivel. Rámutassanak számukra olyan értékekre, mint a hagyományőrzés, a magyar néptánc és a magyar népzene. A missziójuk változatlan, de szerencsére az egyesület létszáma azóta bővült, több fiatal taggal is. A táncszínház nevéhez fűződnek olyan felejthetetlen darabok, mint az István a király rockopera, a  Nimród vére, a Mátyásnak tüköre, a Don Quijote, a Sorsunk vagy a János Vitéz.

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy 20 év után felfigyeltek arra, hogy itt működik egy egyesület, amely előadásain évről-évre több mint 50 táncost mozgat meg. Úgy gondolom, hogy az elmúlt évtizedek elhivatottságból és szeretetből végzett munkájának most beérett a gyümölcse.  Október 8-tól elindult egy közönségszavazás, ahol Önök is segíthetik, hogy a kategóriagyőzelem mellett egy közönségdíjjal is gazdagodhassunk. Kérünk mindenkit, aki szimpatizál a táncszínházzal, aki látott bennünket, aki támogat bennünket, hogy szavazzanak ránk. November 17-éig naponta egy voksot mindenki egy készülékről leadhat – mondta el Kovács-Csonka Szilvia.

Szavazni a primadij.hu/szavazas oldalon lehet, a Félegyházi Táncszínház megjelölésével.

A táncszínház idén is nagyszabású produkcióra készül. Október 26-án és 27-én, 18 órakor mutatják be a Móra-emlékév tiszteletére színpadra állított Papírra vetett életem című táncjátékot. Az előadások a Móra Ferenc Művelődési Központban láthatók majd, a darab nyilvános főpróbáját október 25-én, 18 órakor tartják.

 

Z. A.

Kövessen minket a Facebookon is!