Helyi hírek 2024. október 12. 11:00

Megtartotta alakuló ülését a Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Képgaléria
Megtartotta alakuló ülését a Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Kiskunfélegyháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata október 11-én alakuló ülést tartott a városháza első emeleti belső tárgyalótermében. Az eseményen számos fontos napirendi pontot tárgyaltak meg, amelyek meghatározzák az önkormányzat jövőbeni működését.

Az ülés első napirendi pontjaként dr. Kádár-Palásti Gabriella, a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatást adott a nemzetiségi önkormányzati választások eredményeiről. Ezt követően a képviselők hivatalosan is letették esküjüket, ezzel megkezdve hivatalos tevékenységüket.

Az ülés egyik legfontosabb napirendi pontja a Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetőségének megválasztása volt. A döntés értelmében Buza Flórián marad az elnök, míg az elnökhelyettesi pozíciót Szabó Elizabeth tölti be. A nemzetiségi kapcsolatokért felelős tanácsnokként Szabó Józsefet bízták meg, aki a közösség érdekeit képviseli majd. További fontos napirendi pontként az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának elfogadása szerepelt. Az új szabályzat célja, hogy biztosítsa az önkormányzat hatékony és átlátható működését. Az ülésen jóváhagyták a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatával kötendő közigazgatási szerződést is, amely a két önkormányzat közötti együttműködést szabályozza. Emellett a vagyonleltár jóváhagyása és a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel kapcsolatos szabályok ismertetése is napirendre került.

Az alakuló ülés sikeresen zárult és az újonnan megválasztott vezetőség elkötelezetten folytatja munkáját a közösség érdekében.

Fotó: Fantoly Márton

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!