Helyi hírek 2024. október 12. 16:00

Könyvtársarok - Új szolgáltatás: Meseláda

Képgaléria
Könyvtársarok - Új szolgáltatás: Meseláda
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár 2024 szeptemberében indította útjára új szolgáltatását, a Meseládát, amellyel az ovis korosztály könyvek iránti szeretetét, tiszteletét, valamint a korai olvasóvá nevelést szándékozik erősíteni.

A szolgáltatás során a könyvtár vállalja, hogy összeállít az óvodák számára egy-egy Meseládát, ami 25–30 új, vagy újszerű könyvből áll. Előre jelzett igény szerint összekészítenek különféle tematikájú könyvcsomagokat, válogatásokat is. A ládákat havonta juttatják el a szolgáltatást igénylő óvodákba. Az így kikölcsönzött könyveket 1 hónapig helyben használhatják az intézmények olyan formában és olyan rendszer alapján, ahogyan a legjobbnak tartják, például az óvodapedagógusok felolvashatnak a művekből, a gyermekek nézegethetik, lapozgathatják azokat, történeteket találhatnak ki a színes képekhez, meséket alkothatnak.

A városi könyvtár célja, hogy a könyvek és a könyvtár jelen legyen már a legkisebbek életében is. Szeretnének esélyt teremteni arra, hogy minden óvodáskorú gyermek találkozhasson könyvtárból való mese és ismeretterjesztő könyvekkel.

Az első tapasztalatok azt mutatják, hogy az óvodapedagógusok örömmel fogadták a kezdeményezést. A szolgáltatás híre már egy helyi bölcsőde érdeklődését is felkeltette, amely szintén csatlakozni kíván a programhoz. A könyvtárosok bíznak abban, hogy egyre népszerűbb lesz a Meseláda szolgáltatás, és bővülni fog az igénybevevők köre.

Fotó: Karolina Grabowska

Kövessen minket a Facebookon is!