Helyi hírek 2024. október 12. 17:00

Útfejlesztések városszerte

Képgaléria
Útfejlesztések városszerte
Több városrészben történt útfelújítás az elmúlt időszakban. A belvárosban Félegyháza legszélesebb utcája, a mintegy 8 méter étmérőjű Dózsa György utca Kossuth utca felőli szakasza újult meg, egészen a Bartók Béla utcai kereszteződésig. A meglévő út felújítása mellett az érintett szakasz két végpontján új, méretezett pályaszerkezet épült kiemelt szegéllyel, térkőburkolatot kaptak a kapubejárók, továbbá zártrendszerű csapadékvíz-elvezető rendszer és új víznyelő aknák is létesültek. Elbontották és térkővel építették újjá a játszótér melletti parkolókat és járdát is, továbbá a felújítással érintett 418 méteres szakaszon teljes hosszában új szegélyt építettek a lebontott régi helyén. A beruházás műszaki átadása szeptember 10-én megtörtént. Ezzel a város egyik legforgalmasabb útszakasza született újjá, ahol bölcsőde, óvoda és élelmiszerbolt is található, ráadásul jelentős a külterületről ki- és bevezető szerepe is. Ugyanakkor a megújuló szakasz közvetlenül csatlakozik a jelenleg kivitelés alatt álló Zöld város projekt második üteméhez is.

A város legdinamikusabban fejlődő városrésze, a Bankfalu két új aszfaltozott utcával is bővült a közelmúltban. A Kalász utca Kiskun utca és Szélmalom utca közötti, mintegy 212 méter hosszú szakaszán kapott új aszfaltburkolatot, míg a Barázda utcának a Kiskun utca és a Szélmalom utca közötti 213 méter hosszú szakaszán épült új aszfaltburkolatú út. A két utca azonos műszaki tartalommal valósult meg. Nevezetesen négy méter szélességű, aszfalt pályaszerkezetű 1x1 forgalmi sávos út létesült, 1,50 – 1,50 méter szélességű stabilizált útpadkával, kétoldali szikkasztó árokkal, szegély nélküli burkolatszél kialakítással. A beruházás műszaki átadása július 18-án megtörtént. Így a Bankfalu lakói és az oda látogatók újabb két utcán közlekedhetnek aszfaltburkolaton.

A Kossuthvárosban az Apaffy utca a Kaffka Margit utca és Perczel utca közötti 175 méter hosszú szakaszán kapott új aszfaltburkolatot, (1x1 forgalmi sávval). A fejlesztés során a meglévő aszfalt, illetve zúzottkő burkolat helyett mintegy 34 méter hosszúságban új, 3 méter szélességű aszfaltburkolatú pályaszerkezet épült, mindkét oldalon 50-50 centiméteres nemesített padkával. Az út víztelenítését szikkasztó árkokkal oldották meg. A július 18-i műszaki átadás időpontja óta a felújított szakaszt zökkenőmentesen használják a közlekedők.

Fotó: Fantoly Márton

T. T.

 

Kövessen minket a Facebookon is!