Helyi hírek 2024. október 13. 10:00

Tűzifa és lakásfenntartási támogatás igényelhető

Tűzifa és lakásfenntartási támogatás igényelhető
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata felhívja a lakosság figyelmét, hogy idén is igényelhető tűzifa és lakásfenntartási támogatás. Igénylésre jogosultak azon személyek, akik háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 114 ezer forintot.

Borítókép: Getty Images illusztráció

Az önkormányzat több mint 400 köbméter erdei tűzifával rendelkezik jelenleg, amelynek fele már konyhakész, szállítható állapotban van. A támogatás mennyisége háztartásonként másfél erdei köbméter tűzifa és 5 kilogramm papírbrikett, aminek szállítását igény szerint a hivatal munkatársai végzik. A rászorulók október 1 és február 28 között nyújthatják be igényüket.

Lakásfenntartási támogatás akkor adható, ha a háztartásban élők egy főre jutó jövedelme nem haladja meg a 114 ezer forintot (vagyis az úgynevezett szociális vetítési alap 400 százalékát), és vagyonnal a kérelmező, illetőleg a háztartásában élők egyike sem rendelkezik. A lakásfenntartási támogatás havi összege egységesen minden háztartásnak 10 ezer forint, egy éven át.

Amennyiben az igénylő személyesen nem tud megjelenni a hivatalban, kérjék a mezőőrök, tanyagondnokok segítségét az ügyben!

További információ és igénylő lap a következő linken található:

https://kiskunfelegyhaza.hu/polgarmesteri-hivatal/szocialis-csoport/lakasfenntartasi-tamogatas-2/

https://kiskunfelegyhaza.hu/polgarmesteri-hivatal/szocialis-csoport/szocialis-tuzifa-tamogatas/

Z. A.
 

Kövessen minket a Facebookon is!