Helyi hírek 2024. október 17. 10:00

Finom ételekkel készült a Mezgé az élelmezési világnapra

Képgaléria
Finom ételekkel készült a Mezgé az élelmezési világnapra
Nagyszabású rendezvénnyel ünnepelték meg az élelmezési világnapot október 16-án, szerdán a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégiumban. Az eseményre a diákok és pedagógusaik 800 ínycsiklandó szendviccsel, friss kukoricasalátával és burgonyasalátával készültek, amik nemcsak látványosak, de nagyon ízletesek is voltak.

A finomságokat minden résztvevő megkóstolhatta, beleértve a diákokat és a pedagógusokat is. A szendvicsek és saláták elkészítéséhez a diákok családjai által felajánlott friss alapanyagokat, az iskola saját tanvágóján készült húsárukat, valamint a P&P kenyérgyár és a Szentkúti Tejüzem minőségi termékeit használták fel.

Az élelmezési világnapot minden évben október 16-án tartják, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) kezdeményezésére. Célja az élelmezési problémákra és az élelmiszerbiztonság fontosságára irányítani a figyelmet, továbbá arra ösztönözni a közvéleményt és a döntéshozókat, hogy tegyenek lépéseket az éhezés megszüntetése érdekében. A napot világszerte mintegy 150 országban ünneplik különböző rendezvényekkel, gyakran adományozással egybekötve.
 

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!