Helyi hírek 2024. október 17. 17:00

Diákok a drog ellen

Képgaléria
Diákok a drog ellen
Diákok a drog ellen (DDE) néven idén áprilisban alakult az a drogpreventív csoport, amely október 17-én, csütörtökön tartotta kerekasztal megbeszélését a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság tárgyalójában.

A társulás a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság kezdeményezésére, az önkormányzat segítségével és támogatásával, valamint a hét kiskunfélegyházi középiskola részvételével alakult. Céljuk a középiskolás korosztály edukációja, intézményeikben esetlegesen jelenlévő kábítószerhasználat visszaszorítása, a közös gondolkodás és aktív részvétel a megelőzési projektekben.

A kerekasztal beszélgetést Tarnóczy László rendőr ezredes, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság megbízott vezetője moderálta, aki vázolta a 2024-2025-ös tanévben megvalósítandó terveket, eseményeket. A résztvevő középiskolák mindegyikében egy gyűjtőládát helyeznek el, ahová észrevételeiket, segítséget kérő üzeneteiket anonim módon elhelyezhetik a diákot. Mindezek mellett a programban résztvevő pedagógusok is segítik az információáramlást, valamint a diákok ötleteinek megvalósítását. A tanévre vonatkozó tervek között előadások, segítő beszélgetések, kiállítások szervezése merült fel a témában.

Z. A.



 

Kövessen minket a Facebookon is!