Helyi hírek 2024. október 18. 09:00

Kilencedik alkalommal rendezik meg a makettkiállítást városunkban

Kilencedik alkalommal rendezik meg a makettkiállítást városunkban
Kilencedik alkalommal várja a makettezés kedvelőit és az érdeklődőket a Kiskunfélegyházi Makettkiállítás és Látványmakettezés elnevezésű program. Az eseményre október 19-20-án kerül sor a Móra Ferenc Művelődési Központban, ahol a kiállítók és látogatók elmerülhetnek a modellezés izgalmas világában. A belépés ingyenes.

A kiállítás központi eleme természetesen a makettek bemutatása lesz, de idén a látványos vasútmodell-kiállítás mellett egy LEGO építménygyűjteményt is megtekinthetnek az érdeklődők, ami az előző évhez képest megduplázódott. Suri Balázs különleges alkotásai garantáltan lenyűgözik a fiatalabb és idősebb korosztályt is. A LEGO rajongóknak külön öröm, hogy a bemutatók során élőben is láthatják az építési folyamatokat.

Két különleges hagyományőrző bemutató is színesíti a programot: Ficze Koppány gyűjteményében a 70-es és 80-as évek magyar rendőrségi és tűzoltósági felszerelései elevenednek meg, míg a Hans Müller Kompanie középkori hagyományőrző csoport fegyvereket és felszereléseket mutat be. Ha az időjárás megengedi, az intézmény udvarán a beöltözött harcosok párviadalát is megtekintheti a közönség.

Katona István, a Kiskunfélegyházi Makett Szakkör vezetője elmondta:

– A látványmakettezés során a látogatók testközelből ismerhetik meg a makettépítés apró, mégis fontos részleteit. A kiállítók bemutatják hogyan készülnek a modellek, legyen szó repülőkről, autókról vagy éppen történelmi épületekről. A látogatók kérdéseikre is választ kaphatnak a kiállítóktól, így az esemény nem csupán passzív szemlélődést kínál, hanem interaktív élményt is.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!