Helyi hírek 2024. október 19. 15:00

Látványos makettek a városközpontban

Képgaléria
Látványos makettek a városközpontban
Vasútmodellek, LEGO építmények, repülők, űrhajók, csillagromboló, verseny- és utcai autók, fimkarakterek kicsinyített másai várják az érdeklődőket október 20-ig a Móra Ferenc Művelődési Központban. A kilencedik alkalommal megrendezett Makettkiállítás és Látványmakettezés interaktív élményt nyújt gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A modellezés izgalmas világába kalauzolja az érdeklődőket a kilencedik Kiskunfélegyházi Makettkiállítás és Látványmakettezés. A programra mosonmagyaróvári, győri és békéscsabai makettezők is érkeztek. A Móra Ferenc Művelődési Központ színház- és kamaratermében megannyi makett, látványos vasútmodell-kiállítás és LEGO gyűjtemény nyűgözi le az érdeklődőket.

A kiállító asztalokon repülőket, helikoptereket, tankokat, autókat, űrhajókat és még egy óriási csillagrombolót is találunk, de szemügyre vehetjük viking és etruszk harcosok, indiánok, magyar katonák, Obi-Wan Kenobi, Yoda mester vagy épp Gandalf kicsinyített alakját is. Nemcsak a kész alkotások tekinthetők meg, hanem élőben is láthatjuk az építési folyamatokat. A látványmakettezés során az építés rejtelmeit, apró, mégis fontos részleteit ismerhetjük meg a kiállító egyesületek tagjainak köszönhetően.

A tárlatot egy hagyományőrző bemutató teszi még színesebbé. A Mátyás király korabeli fegyvereket és felszereléseket nemcsak megnézhetjük, hanem ki is próbálhatjuk.

A kamarateremben különleges LEGO gyűjteményt láthatunk. Az asztalokon több mint 80 ezer elem és 83 LEGO szett látható. A hangot adó és világító versenyautók mellett, a Harry Potter filmek színterei, űrhajók, állatok, virágok és dísztárgyak épített másai.

A kiállítás október 20-án, 14 óra 30 percig tekinthető meg.

G. E.

 

Kövessen minket a Facebookon is!