Helyi hírek 2024. október 21. 08:00

Idén is sokan csatlakoztak a fényes menethez

Képgaléria
Idén is sokan csatlakoztak a fényes menethez
A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a Városi Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében harmadik alkalommal rendezték meg a Legyél fény az éjszakában! elnevezésű közlekedésbiztonsági eseményt október 19-én, szombaton. 

A szervezők 16 órától várták a Petőfi-téren az érdeklődőket, ahol a népszerű kerékpár regisztrációra is volt lehetőség. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának köszönhetően a gyerekek egyedi kitűzőket készíthettek, a Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, valamint a Bringabarát Kerékpárbolt és Szerviz is saját standdal, kvízzel, kirakós játékkal és apró ajándékokkal készült az eseményre.

Az kivilágított menet – amelyben futókból és kerékpározókból állt – fél hatkor startolt. A többszáz embert megmozgató futamon szinte minden korosztály képviseltette magát, fényfüzérekkel mutatva jelenlétüket az utakon. A cél idén is a figyelemfelhívás volt, ugyanis az ősz beköszöntével a szabadban, sötétedés után sportolók így szerették volna megmutatni jelenlétüket, és egyben kérni az autósok fokozott figyelmét.

Fekete-Setény Tamara rendőr zászlós, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési előadója elmondta, hogy már az első rendezvényük is nagy sikert aratott, ami nagy öröm, mert azt jelzi, hogy sokan tartják fontosnak ezt a témát. Köszönetét fejezte ki a résztvevőknek és az eseményt támogatóknak, a Dél-100 Kft-nek, a Fornetti Kft-nek, a Nor-Bike Kft-nek, a Bringabarát Kerékpárbolt és Szerviznek, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának, a Móra Ferenc Művelődési Központnak, valamint a Torony ABC-nek.

 

Fotók: Fantoly Márton

Z.A.

Kövessen minket a Facebookon is!