Helyi hírek 2024. október 22. 08:00

Átadták a Dózsa György utca felújított útszakaszát

Képgaléria
Átadták a Dózsa György utca felújított útszakaszát
Ünnepélyes keretek között adták át a Dózsa György utca Kossuth utca felőli, teljesen felújított szakaszát október 21-én. Az eseményen a megjelenteket Csányi József polgármester és Gyenes Attila, a körzet önkormányzati képviselője köszöntötte.

A munkálatok során korszerű csapadékvíz-elvezető rendszert és új víznyelőaknákat is építettek, ami hosszú távon megoldja az esős időszakokban korábban problémát okozó vízgyűjtő területek gondját. A projekt kivitelezője a félegyházi székhelyű Útépker Kft. volt, a tervezést a Vonalvezető Kft. végezte. Mindkét cég évtizedes tapasztalattal rendelkezik a városfejlesztési projektjeinek megvalósításában.

Csányi József polgármester beszédében hangsúlyozta: a fejlesztések ezzel nem értek véget a körzetben. A tervek között szerepel a Dózsa György és Attila utca közötti átjáró felújítása, a parkolók rendbetétele, valamint egy új, modern játszótér megépítése.

Gyenes Attila képviselő köszönetet mondott az önkormányzatnak a beruházás megvalósításáért, kiemelve, hogy a körzetben található több tanintézmény és társasház miatt az infrastruktúra fejlesztése különösen fontos. Hangsúlyozta, hogy a város továbbra is elkötelezett a körzet fejlesztése mellett, az itt élők igényeit figyelembe véve folytatják a beruházásokat.

Az átadó ünnepségen a Dózsa György Általános Iskola diákjai adtak műsort. A bemutatót Kátai Tibor néptáncoktató tanította be.


Fotó: Fantoly Márton

V. B.


 

Kövessen minket a Facebookon is!