Helyi hírek 2024. október 22. 14:00

Megemlékezett a város az 1956-os eseményekről

Képgaléria
Megemlékezett a város az 1956-os eseményekről
Koszorúzással és színi előadással emlékezett meg a város az 1956-os események hőseiről október 22-én a délelőtti órákban.

A program a Hősök Parkjában vette kezdetét, ahol Kiskunfélegyháza vezetői, politikai pártjai, iskoláinak képviselői és civil szervezetek tagjai helyezték el az emlékezés virágait. Ezután a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében egy zenés-prózai előadást láthattak az érdeklődők, amiben Cseklye Balázs, Kele Nikol Léda, Kiss Izabella, Antal Bianka, Csertő Tímea és Kovács Benedek működött közre.

A Fehér szalag című előadás egy tragikus szerelmi történetet mutatott be, ami a forradalom politikai viharai közepette bontakozott ki. Egy fiatal pár a zajos, feszült városban egy fa alatt beszélt meg találkozót, remélve, hogy a harcok lecsendesülése után újra együtt lehetnek. A lány, a kedvese csuklójára egy fehér szalagot kötött, amire felírta a randevú időpontját és helyszínét. Míg a lány túlélte a forradalom borzalmait, szerelmét az összecsapásokban elveszítette. Egy jóindulatú katona észrevette a szalagot a fiú csuklóján és az üzenet alapján elvitte a testet a megjelölt helyre, így a lány méltó módon eltemethette szerelmét.

A megemlékezés az önkormányzat aulájában Czakó József, az 1956-os nemzeti tanács elnökének tiszteletére állított emléktábla megkoszorúzásával zárult.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!