Helyi hírek 2024. október 23. 18:00

Ilyen még nem volt!

Ilyen még nem volt!
Később kezdődik a téli szünet az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A Rotundában és a Látogatóközpontban található kiállítások mellett, a Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény novemberben még látogatható lesz, valamint folytatódik a nagy sikernek örvendő Kalandos Emlékhely programsorozat is.

A novemberi időszakban a legfontosabb változások egyike a nyitvatartásban lesz, ugyanis ebben a hónapban 10 és 16 óra között várjuk a látogatóinkat. A másik fontos változás, hogy már nemcsak kívülről csodálhatják meg a skanzen épületeit, azok ebben a hónapban nyitva lesznek a vendégek előtt.

A központi múzeumépületünk, a Rotunda változatos kiállításokkal várja az érdeklődőket a Feszty-körképtől kezdve a vadászati kiállításig – minden látogatónk talál magának izgalmas elfoglaltságot.

 

Kiállításaink a Rotundában:

 

Földszint

A honfoglaló magyarok – Fikció és valóság

Feszty-körkép

 

Félemelet
„Szerét ejtették” c. Emlékparktörténeti kiállítás

 

1. emelet

Államalapítás

 

2. emelet

Promenád 1896 – Kisváros

„Ilyet nem látott a Kárpát…” – Így készült a Feszty-körkép

Promenád 1896 – Nagyváros

Multimédiás játszótér

 

3. emelet

Kincsek a földből – Régészet és numizmatika

Csengelei kunok ura és népe

Őseink arcai

A szegedi paprika gyártásának története

„Vár állott, most kőhalom” – Várak és csaták a középkori Magyarországon

 

Árpád-terem

Csongrád-Csanád Vármegyei Vadászati Múzeum és Emlékhely

 

A Látogatóközpontban, kellemes környezetben a Szeri Kávézóban frissülhetnek fel. Ebben az épületben található a vetítőterem, ahol a Szer története és Magyarország történelme c. 3D-s technológiával készült alkotásokat tekinthetik meg. Időszaki tárlatunk, a „Zsip-zsup kender zsup...", a kender 1000 éve, valamint „A Magyar Királyság vármegyéinek címerei (1881-1920)” c. kiállítás is látogatható lesz. 

 

 

Belépőjegyek:

Jegyinformáció:
Az aktuális belépőjegyárak érvényesek.

 

10% kedvezmény a Csongrád-Csanád vármegyei lakosok számára (lakcímkártyával igazolva) a Belépőjegyből, Feszty jegyből vagy Extra jegyből!

 

Belépőjegyüket online is megvásárolhatják a webshopon keresztül, melyet a linkre kattintva érhetnek el: http://opusztaszer.jegy.eu/

 

Nyitvatartás:

Az Emlékpark 10 órától 16 óráig tart nyitva novemberben. Első időpont a Feszty-körkép és 3D-s filmvetítés megtekintésére: 10:30. Utolsó időpont a Feszty-körkép és a 3D-s filmvetítés megtekintésére vonatkozóan: 15:30.

 

Bővebb információ: Kodácz Csengele marketing vezető 30/603-9013

Kövessen minket a Facebookon is!