Kultúra 2014. február 14. 21:46

Itt a farsang, áll a bál

Képgaléria
Itt a farsang, áll a bál
Az iskolákban is elkezdődött a farsangi készülődés, bálozás. A Constantinum Nevelési-Oktatási Intézmény óvodásai és alsó tagozatosai február 14-én tartották meg télbúcsúztató mulatságukat a sportcsarnokban. A gyermekek jelmezes produkcióit szülők, barátok és ismerősök lelkes érdeklődése kísérte.

Az osztályok fantáziadús koreográfiákkal álltak elő. Voltak akik a sámánizmus korát idézték tűztánccal, mások színes ceruzává változtak, de cowboy-lányok és cowboy-fiúk is szórakoztatták a nagyérdeműt. Az, hogy mennyire fontos volt ez a farsangi esemény a diákoknak, és miként készültek rá, jól jellemzi a negyedik osztályosok farsangi készülődésről megfogalmazott írása.

„Sokat gondolkodtunk azon, hogy minek öltözzünk be. Végül Éva néni ötlete tetszett meg mindenkinek, mivel elég bohókás osztály vagyunk, öltözzünk cirkuszi jelmezekbe. De mivel mi már tanév végén alsóból fölsőbe vándorolunk, legyünk vándorcirkuszosok. Ezután mindenkinek ki kellett találnia, hogy milyen karaktert szeretne megjeleníteni. Így mindenki annak öltözött, ami az ő egyéniségéhez illik. Az egyes produkciókhoz kellettek jellemző ruhák, eszközök. Ha valakinek valamije nem volt, hoztunk egymásnak. Két anyuka letöltötte a szükséges zenéket, a mozgásokat együtt találtuk ki. Sokat próbáltunk, de végig jól éreztük magunkat, segítettük egymást.”

Igen. Ilyen egyszerű jó hangulatot teremteni magunknak, családtagjainknak és barátainknak farsang tájékán.

 

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!