Közélet 2015. január 13. 17:25 Forrás: keol.hu

Őrizetbe vették az orgoványi takarékszövetkezet egykori vezetőjét a rendőrök

Őrizetbe vették az orgoványi takarékszövetkezet egykori vezetőjét a rendőrök
Őrizetbe vették a rendőrök a tavaly felszámolt Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet egykori ügyvezetőjét - kapta a hírt a keol.hu a bankszakember környezetéből.

Részleteket nem tudni, de értesülések szerint G. Imrét banktevékenység miatt vitték el a rendőrök. Arra, hogy ez összefüggésben van-e az orgoványi takarékszövetkezettel, egyelőre nincs hivatalos válasz.


Az utolsó hírek egyébként tavaly nyáron arról szóltak a pénzintézettel kapcsolatban, hogy hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet ügyében ismeretlen tettes ellen. Arra is utaltak akkor a híradások, hogy az ügynek büntetőjogi következményei lehetnek. Ezt követően azonban több hír, információ már nem került nyilvánosságra a nyomozásról. Ezért is keltett megdöbbenést a korábbi takarékszövetkezeti vezető rendőrségi őrizetbe vétele hétfőn.

Nem kizárt ugyanakkor az sem, hogy nem csak G. Imre került ma őrizetbe. Meg nem erősített információk szerint az egykori ügyvezető előzetes letartóztatását is kezdeményezni fogják. Arról, hogy szabadlábra helyezik, vagy előzetes letartóztatásba kerül, szerdáig kell döntenie a nyomozási bírónak.
 

Háttér

A Magyar Nemzeti Bank 2014. július 4-én közölte, hogy visszavonta az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet engedélyét, miután a betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) kizárta az integrációs rendszerből. A jegybank ezzel párhuzamosan felügyeleti biztosok kirendeléséről is döntött, valamint a rendezett kártalanítás érdekében betét- és forráskifizetési tilalmat rendelt el.

Az orgoványi takarékszövetkezetnek mintegy 28 ezer betétese volt a működési területén, Bács-Kiskun megye egy részén.

Fotó: keol.hu

 

Kövessen minket a Facebookon is!