Közélet 2015. január 21. 13:20 Forrás: MTI

Vádat emeltek a lakiteleki kettős gyilkosság ügyében

Vádat emeltek a lakiteleki kettős gyilkosság ügyében
Vádat emelt emberölés bűntette miatt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy középkorú nő ellen, aki tavaly februárban Lakiteleken megölte élettársát és annak anyját - közölte Nánási László főügyész az MTI-vel.

A közlemény szerint a vádlott 2004 óta élt együtt élettársával a vádlott tanyáján, illetve a férfi édesanyjánál, és - részben nehéz anyagi körülményeik miatt - gyakoriak voltak közöttük a veszekedések, verekedések.


Tavaly február elsején késő este, italozás közben a vádlott és élettársa újra összeveszett. Az 52 éves férfi meglökte a vádlottat, aki nekiesett a forró kandallónak, és több helyen megégette, megütötte magát. A most 52 éves vádlott magához vett egy konyhakést, és azzal előbb hátulról, majd szemből is többször megszúrta a férfit. A hangoskodásra megjelent a férfi 81 éves anyja, akit a vádlott szintén többször megszúrt. A férfi és az idős nő is rövid időn belül meghalt.

A vádlott öngyilkossági szándékkal nagy mennyiségű gyógyszert vett be pálinkával. A két holttestet és az öntudatlan vádlottat a megkéselt férfi munkatársai találták meg. A vádlottat kórházba vitték. A kiemelt jelentőségű bűnügy vádlottja előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni - írták.

Fotó: MTI

 

Kövessen minket a Facebookon is!