Kultúra 2015. január 23. 12:40 Forrás: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata

Minőségi Díjat kapott a Kecskeméti Katona József Könyvtár

Minőségi Díjat kapott a Kecskeméti Katona József Könyvtár
A létező legmagasabb szakmai elismeréssel tüntették ki csütörtökön a Kecskeméti Katona József Könyvtárat. A Könyvtári Minőségi Díjat, amit idén osztottak ki először, Balogh Zoltán Emberi Erőforrások minisztere adta át Ramháb Máriának, a könyvtár igazgatójának Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

Az eseményen Kecskemét önkormányzatát Hörcsök Imre, az Értékemegőrzési Bizottság elnöke képviselte. A Könyvtári Minőségi Díjat idén adták át először, ez a legmagasabb szintű szakmai elismerés. Csak minősített könyvtárak kaphatják, ilyenből mindössze 6 van az országban, az egyik a kecskeméti.

A Katona József Könyvtár mindig is élen járt az innovációban, több ma már országos program Kecskemétről indult. Egyebek között ilyen a bababarát könyvtár, ami a 3 év alatti gyerekeknek kínál programokat, de Bács-Kiskun Megyében a kistelepülési könyvtári rendszer kidolgozása is a kecskeméti szakemberek érdeme.

A Katona József Könyvtárnak csaknem 450.000 látogatója volt tavaly. Ezzel az ország egyik leglátogatottabb könyvtárának számít.

 

Kövessen minket a Facebookon is!