Közélet 2015. február 4. 20:29

Kiegyensúlyozott gazdálkodásra számít a gazdasági bizottság

Képgaléria
Kiegyensúlyozott gazdálkodásra számít a gazdasági bizottság
Több javaslat és észrevétel mellett a gazdasági bizottság valamennyi tagja támogatta a 2015. évi költségvetés elfogadását. A javaslatok közül Horváth Tamás bizottsági tag kezdeményezését vitatták leghosszabban, miszerint a szociális célokra szánt támogatási összeget legalább az elmúlt évi szinten kellene tartani, még akkor is, ha nem került mind felhasználásra. Véleménye szerint ugyanis sokkal több a rászoruló a városban, mint a támogatásért folyamodók száma.. Fontosnak ítélte meg a támogatási lehetőségek minél hozzáférhetőbb ismertetését is, hogy a valóban rászorulók esélyt kapjanak a segítségre.

Gyenes Attila bizottsági elnök a felvetéssel kapcsolatosan kifejtette: az előző évihez képest nem csökken a szociális támogatás. Az erre szánt összeget a tavalyi tapasztalatok alapján alakították ki. Ezen a területen fontos jogszabályi változások történtek, amelyek az önkormányzatok válláról levették az anyagi kötelezettségeket. Mindenesetre - fontosnak tartva Horváth Tamás javaslatait - úgy ítélte meg, amennyiben kevésnek bizonyul az erre szánt összeg, év közben lehetőség nyílik a költségvetés korrekciójára.

A gazdasági bizottság ülésén Csányi József polgármester arról is beszámolt, hogy néhány napja megnyílt a lehetőség arra, hogy ismét pályázni lehessen a Bercsényi utca és a mezőgazdasági bolt közötti kerékpárút megépítésére. Ezzel a lehetőséggel a város él is majd. Többek között azért, mert a beruházás 100 százalékos támogatottságú, azaz nem terheli a költségvetést. A másik ok pedig az, hogy a bringapálya megépítése előkészítheti a Kiskunfélegyháza és Kecskemét közötti kerékpárút teljes kiépítését.

s-r

Kövessen minket a Facebookon is!