Helyi hírek 2015. február 7. 14:30 Forrás: baon.hu

Évek óta álnéven élt egy egyházi intézményben a körözött félegyházi férfi

Évek óta álnéven élt egy egyházi intézményben a körözött félegyházi férfi
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály mintegy 240 millió forintnyi kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást Ny. Rudolf József 41 éves kiskunfélegyházi lakos ellen.






A gyanú szerint Ny. Rudolf egy kft. képviseletében 2004. augusztusában mezőgazdasági terményértékesítési szerződést kötött egy agrárszövetkezettel 10 ezer tonna étkezési búza eladására. A terményfelvásárlási szerződéshez kapcsolódóan a felek egy zálogszerződést is aláírtak, amelyben Ny. Rudolf József arra vállalt kötelezettséget, hogy az értékesíteni kívánt búza értékében járműalkatrészekkel nyújt fedezetet.

A kft. a terményt értékesítette, az eladásból befolyó összeget a gyanúsított felvette, majd ismeretlen helyre távozott vele. A szövetkezet képviselői ekkor érvényesíteni akarták zálogjogukat, azonban kiderült, hogy a zálogként lekötött alkatrészek nem képezték a férfi által képviselt kft. tulajdonát.

Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a férfi több értékesítési szerződést is kötött különböző cégekkel, azonban egy esetben sem teljesítette az okiratban foglaltakat.

Ny. Rudolf József ellen 2007. decemberében európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai most, február 4-én közúti ellenőrzés során igazoltatták a férfit, megállapították, hogy évek óta álnéven élt egy egyházi intézményben.

A gyanúsítottat elfogták, előállították. A férfi ellen - őrizetbe vétele mellett - a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály folytatja le, egyben előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

 

Kövessen minket a Facebookon is!