Helyi hírek 2015. február 11. 13:30

Sokáig szeretnék élni

Képgaléria
Sokáig szeretnék élni
Szerető családja társaságában várta a városvezetés köszöntését Kutasz Istvánné 95. születésnapján. Margitka néni fitten, vidáman kínálta üdítővel és süteményekkel látogatóit és szívesen mesélt élményeiről, mindennapjairól.

A város vezetése nevében Balla László alpolgármester és Szamosi Endre önkormányzati képviselő köszöntötte a szépkorú hölgyet. A baráti beszélgetés során kiderült, hogy Margitka néni még mindig maga tartja rendben háztartását, a piacra is szívesen kilátogat. A jó idő beköszöntével kertjét is gondozza, különös figyelemmel virágaira. Családja elmondása szerint nemrégiben még naponta főtt étellel várta unokáit, dédunokáit. Soha nem hagyta el magát, ha beteg volt, akkor sem tartotta meg az ágy, jött ment, és serénykedett.

Hogyan őrizte meg fiatalosságát? Erre a kérdésre elmesélte: gyerekkoromban a Felső-temető mellett laktunk, és egy nagy rét volt a közelünkben. A réten egy domb, ahová én mindig nagyon szívesen kijártam. Cigánykereket hánytam, tótágast álltam. Sportolni később is nagyon szerettem. Kerékpárral jártam mindenhová, sajnos a forgalmi viszonyok miatt ma már ezt nem tudom megtenni, így inkább gyalogolok. Mindennapjaimat olvasással, rejtvényfejtéssel és televíziózással töltöm a kerti munkák elvégzése után. Természetesen a legfontosabb számomra, hogy mindeközben szinte minden nap találkozhatok családtagjaimmal, gyermekeimmel és unokáimmal. Úgy döntöttem, sokáig szeretnék élni – összegezte a beszélgetést Margitka néni.

H. S.

 

Kövessen minket a Facebookon is!