Kitekintő 2015. február 12. 09:45 Forrás: MÁV ZRt.

Jelentős vasúti kedvezménnyel járható be Európa

Jelentős vasúti kedvezménnyel járható be Európa
15 százalékos árengedménnyel juthat nemzetközi utazási lehetőséghez, aki március 31-ig InterRail Globál vasúti bérletet vált. A 30 országban érvényes kedvezmény mellett a másik megszokott bérlettípus, az InterRail Egyországos bérlet is elérhető a MÁV-START Zrt. kijelölt pénztáraiban.
A nemzetközi vasúti utazások közül egyre népszerűbbek azok a konstrukciók, amelyek egy út keretében több külföldi ország meglátogatását teszik lehetővé. Ezt az utazási formát az egész Európában, így Magyarországon is megvásárolható InterRail bérletcsalád biztosítja. A MÁV-START 2014-ben csaknem 800 darab Interrail bérletet értékesített hazánkban - a legkeresettebb úti cél a Benelux államok mellett Svájc, Franciaország és Németország volt.

Vásárláskor kétféle bérlettípus választható: az Interrail Egyországos és az Interrail Globál. Míg előbbi azok számára kedvező, akik egy konkrét ország nevezetességeit fedeznék fel, utóbbi 30 országban érvényes, és használatával korlátlanul beutazhatók a részes országok vasútvonalai, sőt egyes magánvasutak is, a választott kocsi-osztályon. Az érvényesség tartama többféle konstrukcióval választható; felnőtt, gyermek, senior és ifjúsági kategóriában.

Az idén június közepéig érvényes Interrail Globál bérletek 2015. február 1. és március 31. között Európa-szerte kedvezőbb áron, 15 százalékos árengedménnyel kaphatók.

Magyarországot tavaly több mint ötezer külföldi vendég kereste fel Interrail bérlettel. A vasútvállalatok, így a MÁV-START éjszakai járatait, hálókocsis vagy fekvőhelyes elhelyezését választók a szállás-költségeiket is csökkenthetik, és a komfortos utazásnak köszönhetően pihenten érkezhetnek a célállomásra.

A MÁV-START által 2014-ben értékesített Interrail bérletek többsége Interrail Globál volt. A bérletet váltók 60 százaléka 26 éven aluli fiatal, de családok és nyugdíjasok is növekvő számban élnek a kiváló ár-érték arányú, bármely korosztály által igénybe vehető utazási lehetőséggel. Az Interrail bérletek forintért és euróért is megvásárolhatók a MÁV-START erre kijelölt nemzetközi pénztáraiban. Az értékesítő helyek listája és bővebb információ a MÁV-START honlapján - www.mav-start.hu -, a nemzetközi ajánlatok között olvasható.
 

Háttér

Az Interrail rendszer jelenlegi elfogadó országai:Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Luxemburg, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország.
 

Az Interrail vasúti bérlet megváltása további kedvezményeket is biztosít az utasoknak:

- ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes autóbuszvonalakon,

- ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes hajójáratokon,

- kedvezményes szállásfoglalási lehetőség egyes szállodákban,

- ingyenes vagy kedvezményes belépő az állami vasúti múzeumokba.


Fotó: iho.hu

 

Kövessen minket a Facebookon is!