Helyi hírek 2015. február 12. 07:30

Testvérvárosi együttműködés az "Európa a polgárokért" pályázatban

Képgaléria
Testvérvárosi együttműködés az "Európa a polgárokért" pályázatban
2015. január 30-tól február 1-ig olasz partnervárosunkban, Feltre-ben pályázat előkészítő találkozót rendeztek. A találkozón Kiskunfélegyházán kívül Braunfels, Bagnols sur Céze, Carcaixent és Feltre külkapcsolatokért felelős kapcsolattartói vettek részt. Kiskunfélegyházát Kiss Gabriella, a Testvérvárosi Egyesület alelnöke és Olasz kapcsolatokért felelős szekció vezetője, valamint Dongó Anita Külkapcsolati és Eu referens képviselte.











A központi téma a Europe for Citizens - Networks of towns című pályázat volt, melyre a 9 városból álló (Braunfels, Bagnols sur Céze, Feltre, Eeklo, Newbury, Kikinda, Kiskunfélegyháza, Carcaixent, Zamosc) partnervárosi kör közösen pályázik 2015-ben. A találkozón a résztvevők egyeztettek a pályázat témájáról, a tervezett programokról, valamint a pályázat tartalmi felépítéséről és költségvetéséről.

Az Európa a polgárokért hálózati projekt a testvérvárosi kapcsolatok alapján létrejött hálózatok fejlődését támogatja, amelyek fontosak a települések közötti tartós, szervezett, intenzív és sokoldalú együttműködés biztosításához, és ezáltal hozzájárulnak ahhoz, hogy a program maximális hatást érhessen el. A projekt keretében kilenc esemény kerül megrendezésre, kilenc részt vevő ország együttműködésével.  A projekt időtartama 24 hónap, a maximális támogatási összeg projektenként 150 000 EUR. A rendezvények 50 %-ban előfinanszírozottak, a támogatási összeg második felét a résztvevő települések a záró beszámoló elfogadása után kapják meg.

A projekt koordinátora az olasz testvérvárosunk, Feltre. A rendezvények több összefüggő témára épülnek úgy, mint a fiatalok a munka világában, munkavállalási és gyakorlati lehetőségek testvérvárosainkban, valamint hátrányos helyzetűek munkavállalási lehetőségei. Kiskunfélegyháza aktív partnerként vesz részt a projektben. A Fiatalok Európáért találkozó megrendezésével kapcsolódik a pályázathoz 2015 augusztusában. Ezen kívül a projekt minden rendezvényén képviselteti magát a különböző településeken.

A pályázat beadási határideje március 1., eredmény 2015 májusában várható.

 

Kövessen minket a Facebookon is!