Helyi hírek 2015. február 13. 10:45 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Kikényszerített jegyzőkönyv - kattant a bilincs ( videóval)

Képgaléria
A kiskunfélegyházi gyanúsítottak nem engedték ki az otthonukból a gázszolgáltató munkatársait és arra kényszerítették őket, hogy a megállapított szabálytalanságokat ne foglalják jegyzőkönyvbe.





A gázszolgáltató munkatársai 2015. január 15-én ellenőrzést tartottak egy kiskunfélegyházi családi házban, amelynek során megállapították, hogy az ingatlanban szabálytalanul vételezik a gázt. Az ellenőrzéskor jelen volt a ház tulajdonosa, J. László és a felesége, valamint a szomszédban lakó 24 éves fiuk is. Az észlelteket jegyzőkönyvbe akarták foglalni az ellenőrzést végrehajtók, de J. László közölte a sértettekkel, hogy addig nem távozhatnak az otthonából, amíg - valótlanul - jegyzőkönyvbe nem foglalják, hogy mindent rendben találtak. Miközben a 43 éves férfi fenyegette a gázszolgáltató munkatársait, fia a bejárati ajtó előtt állt, felesége pedig kiabált és szidalmazta őket. A sértettek a kényszer hatására a szabálytalan gázvételezés tényét nem merték jegyzőkönyvbe foglalni, majd a történtekről értesítették a rendőrséget.

A gázszolgáltató és a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2015. február 11-én 9 órakor összehangolt akció keretében ismételten ellenőrzést hajtottak végre J. László otthonában. Mivel a kialakított csatlakozások alapján felmerült a gyanú, hogy a szomszédos ingatlanban is szabálytalan vételezték a földgázt, ezért ott is ellenőrzést tartottak a szakemberek és a rendőrök. Az ott tartott intézkedés során kiderült, hogy a 24 éves J. László a gázon kívül az elektromos áramot is szabálytalanul vételezte. A megalapozott gyanú szerint a két szomszédos ház lakói 2014 szeptemberétől lopták a villamos energiát és a földgázt. Az áram- és gázszolgáltató munkatársai az illegális felhasználásokat azonnal megszüntették.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói személyi szabadság megsértése bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyásuk mellett - gyanúsítottként hallgatták ki J. László 44 éves, J. Lászlóné 40 éves és J. László 24 éves helyi lakosokat.


 

Kövessen minket a Facebookon is!